ΑΑΔΕ: Το myAADE «καταργεί» τα γκισέ στις ΔΟΥ (pic)

Πώς θα εξυπηρετούνται οι φορολογούμενοι από τις εφορίες που «κλείνουν» και γίνονται…ΥΦΕ αν δεν έχουν tablet και διαδίκτυο – Τι αλλάζει από Τρίτη σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη

Τέλος οι επισκέψεις που εδώ και δεκαετίες έκαναν στις εφορίες χιλιάδες φορολογούμενοι όλα τα προηγούμενα χρόνια. Το διαδίκτυο και η επιλογή «Τα Αιτήματά μου» από τον υπολογιστή ή το myAADEapp αντικαθιστά τα γκισέ της εφορίας, αλλά και τις ίδιες της ΔΟΥ.

Όσοι μπορούν να κάνουν χρήση των ηλεκτρονικών υπηρεσιών, θα γλιτώνουν ώρες αναμονής και μετακινήσεων, αντί να ταξιδεύουν από το χωριό στην πόλη ή και από νησί σε νησί, για να μεταβούν στην αρμόδια ΔΟΥ.

Και όσοι δεν μπορούν να έχουν ηλεκτρονική πρόσβαση όμως, θα πρέπει να γνωρίζουν ότι για τα περισσότερα θέματα, δεν θα μπορούν να εξυπηρετηθούν με επισκέψεις, όπως ήξεραν και γινόταν παλιά!

Επισκέψεις τέλος

Η μία μετά την άλλη πια, οι βασικές αρμοδιότητες από πολλές εφορίες της χώρας «μετακομίζουν» σταδιακά στα μεγάλα φορολογικά «κέντρα», στα οποία μεταφέρει η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων τις αρμοδιότητες που είχαν οι ΔΟΥ που κλείνουν. Οι υπηρεσίες εκτελούνται πλέον ψηφιακά και άρα η πρόσβαση των πολιτών με φυσική παρουσία περιορίζεται ή πρέπει να αποφεύγεται.

Όπως συμβαίνει και με τις τράπεζες, οι φορολογούμενοι θα μεταβαίνουν οι ίδιοι σε εφορίες, μόνον όταν κρίνεται αναγκαίο και αν δε γίνεται αλλιώς. Αλλά όχι όποτε και για ό,τι θέλουν. Θα επιλέγουν ηλεκτρονικά «τα Ραντεβού μου» από το myAADE.gov.gr, ώστε να προσέρχονται κατόπιν συνεννόησης, δηλώνοντας τα θέματα που επιβάλλουν την επίσκεψη.

Και οι ίδιες οι ΔΟΥ που ήξεραν και πήγαιναν όμως, πλέον κλείνουν ή αλλάζουν και μετατρέπονται σε «Υπηρεσίες Φορολογικής Εξυπηρέτησης» (ΥΦΕ).

Αυτά γίνονται γιατί, σύμφωνα με το νέο οργανωτικό μοντέλο της ΑΑΔΕ, βρίσκεται πλέον σε εξέλιξη:

• «κεντρικοποίηση» των φορολογικών λειτουργιών των ΔΟΥ, με ταυτόχρονο ανασχεδιασμό και αυτοματοποίηση των διαδικασιών

• κατάργηση της τοπικής αρμοδιότητας που είχε η κάθε ΔΟΥ και των περιορισμών που αυτή συνεπάγεται

• ίδρυση Υπηρεσιών Φορολογικής Εξυπηρέτησης σε τοπικό επίπεδο για τους φορολογούμενους που δε διαθέτουν πρόσβαση σε ψηφιακά μέσα.

Μέσω ίντερνετ, όσοι μπορούν…

Για τις ΔΟΥ των οποίων οι αρμοδιότητες σταδιακά μεταφέρονται στα διάφορα φορολογικά «κέντρα», οι φορολογούμενοι θα εξυπηρετούνται ψηφιακά, μπαίνοντας στην εφαρμογή «τα Αιτήματά μου» και στην εφαρμογή «τα Ραντεβού μου», μέσα από την ψηφιακή πύλη myAADE (myaade.gov.gr) ή από το myAADEapp

—-

Λάβετε ενεργά μέρος στην καθημερινή ενημέρωση του www.aparaskevi-images.gr , στέλνοντας φωτογραφίες, video, ή ένα μήνυμα στο  info@aparaskevi-images.gr Ή μπείτε στην σελίδα μας στο Facebook  ή στο Twitter.

Απαγορεύεται καθ’ οιονδήποτε τρόπο η χρήση ή η αναπαραγωγή των άρθρων και των φωτογραφιών της ιστοσελίδας aparaskevi-images.gr, σε οποιοδήποτε μέσο χωρίς να αναγράφεται η πηγή προέλευσης. Η χρήση και η αναπαραγωγή αυτών για εμπορικούς σκοπούς απαιτεί την έγγραφη άδεια του ιδιοκτήτη και κατόχου των αντιστοίχων δικαιωμάτων.