“Φυσάει Κόντρα”: Το ελ πάσο του κ. Μυλωνάκη και οι αγώνες των κατοίκων

Την Πέμπτη 20/6 πάνω από 100 κάτοικοι βρεθήκαμε εκεί για να διαμαρτυρηθούμε για την τοποθέτηση τραπεζοκαθισμάτων με συνθήματα και τραγούδια. Κατά την διάρκεια της διαμαρτυρίας ένα άτομο από μια ομάδα που καθόταν σ’ ένα τραπέζι του καταστήματος “Σπιτικό Έδεσμα” γύρισε επιθετικά προς τους κατοίκους και τους απειλούσε “να μην κοιτάνε προς τα έδώ” και άλλα τέτοια, προκαλώντας έντονα προς τσακωμό. Εκεί ήταν και ο δημοτικός μας σύμβουλος Π.Αντωνίου στον οποίο απευθύνθηκε με χυδαίες ύβρεις και μάλιστα προχώρησε επιθετικά προς το μέρος του μαζί με άλλα μέλη της ομάδας του. Βλέποντας η ομάδα αυτή τις μαζικές διαμαρτυρίες και αποφασιστικότητα όσων ήταν εκεί αναγκάστηκαν να υποχωρήσουν και για λίγο αποφεύχθηκαν τα χειρότερα.

Ήταν φανερό σε όλους και όλες τι είχε συμβεί. Ο ιδιοκτήτης του καταστήματος είχε φέρει συγκεκριμένα άτομα για να προκαλέσουν επεισόδια. Όμως δεν τους βγήκε. Η αστυνομία κλήθηκε και ο βασικός επιτιθέμενος εξαφανίστηκε αμέσως για να γλιτώσει μια πιθανή μήνυση. Η διαμαρτυρία μας συνεχίστηκε κανονικά και με μαζικότητα. Την επόμενη μέρα δημοσιεύεται σε ακροδεξιά εφημερίδα μια εντελώς ψευδής και συκοφαντική είδηση ότι μέλη κομμάτων της αριστεράς επιτέθηκαν σε πελάτες του καταστήματος!

 Το παζλ συμπληρώθηκε….

Ο δήμαρχος Μυλωνάκης όταν επιχειρηματολογούσε στο δημοτικό συμβούλιο για την παραχώρηση τραπεζοκαθισμάτων στην πλατεία Αγ.Τριάδος επικαλέστηκε γελοιωδώς την παραβατικότητα. Πλέον υπάρχει παραβατικότητα στην Αγ.Τριάδος αλλά είναι ακριβώς τα παράνομα τραπεζοκαθίσματα πάνω στο πράσινο που έβαλε και οι τραμπούκοι που επιτίθενται σε κατοίκους. Τέτοιες πλατείες ονειρεύεται ο δήμαρχος για την πόλη μας; Με μαγαζάτορες που φέρνουν “πελατεία” με σκοπό να τσακωθεί με τους υπόλοιπους κατοίκους της γειτονιάς;

Ας μη κάνει πια κανείς ότι δεν ξέρει. Ή θα είμαστε με τον δημόσιο χώρο ή με την εμπορευματοποίηση του. Ή με τους κατοίκους και τις συλλογικότητες τους ή με τους τραμπούκους και τις ακροδεξιές φυλλάδες. Ας μας πει και ο δήμαρχος τι διαλέγει.

 Εμείς έχουμε διαλέξει

Και έχουμε διαλέξει το δίκιο, το πράσινο, τους ελεύθερους δημόσιους χώρους, την ζωή στην γειτονιά. Στεκόμαστε δίπλα στον Π.Αντωνίου στην επίθεση που δέχτηκε και καλούμε το δημοτικό συμβούλιο να πάρει άμεσα θέση, κάθε παράταξη να καταδικάσει την επίθεση και να ανακαλεστεί επιτέλους η παραχώρηση, όπως πλέον όλη η αντιπολίτευση (το 75% των ψήφων της πόλης) ζητά.

 Θα συνεχίσουμε τον αγώνα.

Ένας αγώνας που δεν αφορά τους κατοίκους γύρω στην Αγ.Τριάδος αλλά όλη την πόλη, την δημοκρατία σε αυτήν άλλα και το μέλλον των δημόσιων χώρων της. Τώρα θα κριθεί αν αυτά θα είναι μέρη με πράσινο που θα συναντιόμαστε ελεύθερα, θα πηγαίνουμε βόλτα, θα παίζουμε και θα γεννιούνται εκεί οι παιδικές μας αναμνήσεις όπως έκαναν και οι προηγούμενοι από εμάς ή θα αφήσουμε στα παιδιά μας ένα ελ πάσο που θα κυριαρχεί η αυθαιρεσία και το εμπόρευμα, με μπραβιλίκια ή χωρίς.

Κανείς και καμία δεν περισσεύει στον αγώνα αυτόν.

Δημοτική Παράταξη

Φυσάει Κόντρα για την Αγία Παρασκευή

—-

Λάβετε ενεργά μέρος στην καθημερινή ενημέρωση του www.aparaskevi-images.gr , στέλνοντας φωτογραφίες, video, ή ένα μήνυμα στο  info@aparaskevi-images.gr Ή μπείτε στην σελίδα μας στο Facebook  ή στο Twitter.

Απαγορεύεται καθ’ οιονδήποτε τρόπο η χρήση ή η αναπαραγωγή των άρθρων και των φωτογραφιών της ιστοσελίδας aparaskevi-images.gr, σε οποιοδήποτε μέσο χωρίς να αναγράφεται η πηγή προέλευσης. Η χρήση και η αναπαραγωγή αυτών για εμπορικούς σκοπούς απαιτεί την έγγραφη άδεια του ιδιοκτήτη και κατόχου των αντιστοίχων δικαιωμάτων.