Έκοβαν δένδρα στον Υμηττό με κατηγορία κινδύνου 4 – Τους σταμάτησαν πολίτες κι η Πυροσβεστική

Εργασίες καθαρισμού και αποκοπής δένδρων πραγματοποιούνταν σήμερα το πρωί στον Υμηττό, μέχρι που η παρέμβαση ευαισθητοποιημένων πολιτών και η Πυροσβεστική Υπηρεσία απέτρεψαν τα… χειρότερα.

Τους εντελώς «άκαιρους» και επικίνδυνους καθαρισμούς και αποκοπές δένδρων από τον Υμηττό, απέτρεψαν σήμερα ευαισθητοποιημένοι πολίτες.

Οι πολίτες αντιλήφθηκαν ότι σε ένα σημείο του ορεινού όγκου πραγματοποιούνταν εργασίες καθαρισμών με… αλυσοπρίονο, ενώ η πρόσβαση είχε αποκλειστεί. Την ίδια ώρα, σήμερα ισχύει μεγάλη επικινδυνότητα για πυρκαγιές (κατηγορίας 4).

Στο σημείο κλήθηκε η Πυροσβεστική Υπηρεσία η οποία σταμάτησε τις εργασίες.

Στο θέμα είχε αναφερθεί με ρεπορτάζ , ωστόσο όπως φαίνεται ακόμα οι υπεύθυνοι προσπαθούν να κάνουν αυτό που πρέπει -τους καθαρισμούς και τη διάνοιξη δασικών δρόμων- ετεροχρονισμένα.

Στη συνέχεια στάλθηκε επιστολή από την Πανελλαδική Φιλοζωική και Περιβαλλοντική Ομοσπονδίας στον Υπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Βασίλη Κικίλια.

Ακολουθεί η επιστολή:

ΠΡΟΣ:

Υπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας κο Βασίλη Κικίλια.

Αξιότιμε κύριε Υπουργέ,

Σήμερα Πέμπτη 13 Ιουνίου με βαθμό επικινδυνότητας πυρκαγιάς 4, στον Υμηττό, συνεχιζόταν η κοπή δέντρων με χρήση αλυσοπρίονου και χωρίς επίβλεψη.

Ενημερώθηκε η Πυροσβεστική η οποία σταμάτησε τις εργασίες.

Κύριε Υπουργέ,

Αιτούμαστε την κατεπείγουσα παρέμβασή σας για παύση κάθε επικίνδυνης εργασίας (κοπή δέντρων, κοπή χόρτων) με δικαιολογία την δημιουργία αντιπυρικών ζωνών ή προστασίας οικισμών εν μέσω συνθηκών καύσωνα, εργασίες οι οποίες έπρεπε να έχουν ολοκληρωθεί πολύ νωρίτερα.

Μετά τιμής,

Η πρόεδρος

Άννα Τοσούνογλου

Η γραμματέας

Μαρία Χουστουλάκη»

—–

Λάβετε ενεργά μέρος στην καθημερινή ενημέρωση του www.aparaskevi-images.gr , στέλνοντας φωτογραφίες, video, ή ένα μήνυμα στο  info@aparaskevi-images.gr Ή μπείτε στην σελίδα μας στο Facebook  ή στο Twitter.

Απαγορεύεται καθ’ οιονδήποτε τρόπο η χρήση ή η αναπαραγωγή των άρθρων και των φωτογραφιών της ιστοσελίδας aparaskevi-images.gr, σε οποιοδήποτε μέσο χωρίς να αναγράφεται η πηγή προέλευσης. Η χρήση και η αναπαραγωγή αυτών για εμπορικούς σκοπούς απαιτεί την έγγραφη άδεια του ιδιοκτήτη και κατόχου των αντιστοίχων δικαιωμάτων.