Αρχική EDITORIAL Νέος πρόεδρος στον ΣΠΑΥ, ώρα να υλοποιήσει την παιδική χαρά στην Ησιόδου

Νέος πρόεδρος στον ΣΠΑΥ, ώρα να υλοποιήσει την παιδική χαρά στην Ησιόδου

Tο ολοκληρωμένο έργο του ΣΠΑΥ στον Δήμο Παπάγου-Χολαργού

Γράφει η Λένα Μαρκή

Αλλαγή ηγεσίας για τον ΣΠΑΥ (Σύνδεσμος Προστασίας & Ανάπτυξης Υμηττού)  με την αποχώρηση του προέδρου Γιάννη Κωνσταντάτου για το Ελληνικό Δίκτυο Ανθεκτικών Πόλεων (ΕλΔΑΠ) και την προεδρία να αναλαμβάνει ο Δήμαρχος Παιανίας και πρώην αντιπρόεδρος του ΣΠΑΥ, Ισίδωρος Μάδης. Η συμμετοχή  του Δήμου Αγίας Παρασκευής παραμένει ενεργή με την παρουσία του Δημάρχου Γιάννη Μυλωνάκη και εκπροσώπων ενίοτε, στις όποιες δράσεις του. Μην ξεχνάμε δε ότι πρόσφατα λάβαμε από τον ΣΠΑΥ ένα ολοκαίνουργιο πυροσβεστικό όχημα για την Πολιτική Προστασία.

Πέραν αυτών όμως έχουμε μια εκκρεμότητα με τον εν λόγω Σύνδεσμο. Την παιδική χαρά στην πλατεία Ησιόδου στα Πευκάκια. Από το 2017 ο ΣΠΑΥ έχει δεσμευτεί για την κατασκευή μια οικολογικής παιδικής χαράς μέσω του Προγράμματος “Αντώνης Τρίτσης”, η οποία θα περιέχει όργανα-παιχνίδια ξύλινα και χώρο αναψυχής. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει συνολικά 8 παιδικές χαρές εκ των οποίων έχουν υλοποιηθεί ήδη τρεις (στους Δήμους Παπάγου-Χολαργού, Ηλιούπολης και Ελληνικού-Αργυρούπολης). Κανείς φυσικά δεν αμφισβητεί τις καλές προθέσεις του Συνδέσμου όμως, όπως έχουμε αναφέρει αναλυτικά σε προηγούμενο άρθρο, οι υποσχέσεις μιλούσαν για υλοποίηση τον Μάιο του 2023 και ακόμη δεν έχουμε δει καμία κίνηση.

Ο κ. Μάδης, ως πρώην αντιπρόεδρος, εξυπακούεται ότι είναι ενήμερος για το πρόγραμμα και σαφώς είναι υποχρεωμένος να το συνεχίσει. Ο δε κ. Κωνσταντάτος σε αποχαιρετιστήρια δήλωσή του τόνισε πως ο διάδοχός του «θα συνεχίσει στην Προεδρία του ΣΠΑΥ είμαι βέβαιος ότι θα σταθεί αντάξια και θα προσφέρει πολλά περισσότερα τα επόμενα χρόνια»…!

Μήπως είναι λοιπόν η ώρα για μια τετ α τετ συζήτηση με τον νέο πρόεδρο και την αίτηση για υλοποίηση της παιδικής χαράς το συντομότερο δυνατόν; Μήπως αυτή της Ησιόδου να είναι η νούμερο τέσσερα παιδική χαρά του προγράμματος; Όπως λέει κι ο λαός, στη βράση κολλάει το σίδερο! Αυτά τα ζητήματα απαιτούν εγρήγορση και διεκδίκηση. Η δημοτική Αρχή Μυλωνάκη, κατά πως φαίνεται, έχει την εξωστρέφεια, την διάθεση και την ικανότητα για διαπραγμάτευση με αίσια αποτελέσματα. Φτάνει να ενεργοποιηθεί και να επιμείνει.

—–

Λάβετε ενεργά μέρος στην καθημερινή ενημέρωση του www.aparaskevi-images.gr , στέλνοντας φωτογραφίες, video, ή ένα μήνυμα στο  info@aparaskevi-images.gr Ή μπείτε στην σελίδα μας στο Facebook  ή στο Twitter.

Απαγορεύεται καθ’ οιονδήποτε τρόπο η χρήση ή η αναπαραγωγή των άρθρων και των φωτογραφιών της ιστοσελίδας aparaskevi-images.gr, σε οποιοδήποτε μέσο χωρίς να αναγράφεται η πηγή προέλευσης. Η χρήση και η αναπαραγωγή αυτών για εμπορικούς σκοπούς απαιτεί την έγγραφη άδεια του ιδιοκτήτη και κατόχου των αντιστοίχων δικαιωμάτων