Ανδρέας Αβραμίδης: Ο αγώνας για την υπεράσπιση του πράσινου στο Πάρκο Αγίας Τριάδος συνεχίζεται

Ο αγώνας των κατοίκων και των συλλογικοτήτων του ΠΑΡΑΔΕΙΣΟΥ για την ακύρωση της απόφασης που παραχωρεί 75 m2 για τραπεζοκαθίσματα στο γκαζόν του Πάρκου της Αγίας Τριάδος είναι απολύτως δίκαιος, είναι νόμιμος, προσπαθεί να προστατεύσει τον δημόσιο χώρο & το πράσινο του πάρκου.

Η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου :

1. Αλλοιώνει τον χαρακτήρα του Πάρκου και την ταυτότητα της γειτονιάς.

2. Όφειλαν πρώτα να είχαν ενημερώσει τους κατοίκους με δημοσιεύσεις στον τοπικό τύπο ή με το να θέσουν το θέμα σε διαβούλευση όπως σχετικός νόμος προβλέπει. Η παραχώρηση χώρου για τραπεζοκαθίσματα εδώ γίνεται για πρώτη φορά και για τούτο η έλλειψη ενημέρωσης των κατοίκων μπορεί να καταστήσει άκυρη την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

3. Βρίσκεται σε αντίθεση με την βούληση των κατοίκων θωρώντας ο Δήμαρχος ως πιο σημαντικό το κέρδος ενός επιχειρηματία από τις ανάγκες των κατοίκων.

4. Κάνει χωροθέτηση πάνω στον χώρο φύτευσης (Γκαζόν). Δεν υπάρχει προηγούμενο τέτοιας απόφασης. Γίνεται για πρώτη φορά και μόνο σε αυτό το μικρό πάρκο.

Φτωχά τα επιχειρήματα της Δημοτικής Αρχής (όπως ακούστηκαν στα Δημοτικά Συμβούλια) :

5. Δήμαρχος 15/5 : «Είναι βούληση της Δημοτικής Αρχής να δώσουμε ζωή σε όλες τις πλατείες».Η ΑΛΗΘΕΙΑ : Υποκριτικό το ενδιαφέρον γιατί το πάρκο αυτό έχει ζωή, ενώ πχ για το πάρκο Σωτήρη Πέτρουλα που πράγματι δεν έχει ζωή δεν είδαμε να υπάρχει το ελάχιστο ενδιαφέρον.

1. Δήμαρχος 15/5 : «Το 23% των δημοτών μας έδωσε εντολή και εμείς υλοποιούμε αυτό που υποσχεθήκαμε». Η ΑΛΗΘΕΙΑ : το 23% είναι μειοψηφία, δυστυχώς όμως η Δημοτική αρχή αξιοποιώντας έναν αντιδημοκρατικό νόμο της ΝΔ, με 23% των ψήφων πήρε το 60% ων μελών του Δημοτικού Συμβουλίου και όχι το 23% που αναλογικά τις αντιστοιχεί. Έτσι μπορεί και περνά ότι θέλει από το Δημοτικό Συμβούλιο αδιαφορώντας για τις απόψεις των κατοίκων και ιδιωτικοποιώντας τον ελάχιστο Δημόσιο χώρο στον Παράδεισο.

2. Αντιδήμαρχος τεχνικών υπηρεσιών 8/2 : «επειδή δεν έχει χαρακτηρισθεί χώρος πρασίνου μπορεί να δοθεί για τραπεζοκαθίσματα». Η ΑΛΗΘΕΙΑ : Εκπληκτική δήλωση, αδιαφορούν που στην πραγματικότητα είναι πλήρως διαμορφωμένο πάρκο και ψευδόμενοι το εμφανίζουν ως απλά Κοινόχρηστο χώρο για να νομιμοποιήσουν τα τραπεζοκαθίσματα πάνω στο πράσινο !

3. Δήμαρχος 15/5 : «Θα δούμε πως θα λειτουργήσει και αν δεν λειτουργήσει δεν θα το εφαρμόσουμε ξανά». Η ΑΛΗΘΕΙΑ : Τι σημαίνει αν δεν λειτουργήσει ; Προφανώς σημαίνει πως αν δεν προσελκύσει πελάτες και δεν δημιουργεί κέρδη στον επιχειρηματία τότε θα επιστρέψει στους κατοίκους ! Είναι όμως κριτήριο αυτό ; Επιτρέπεται η ανάγκη των κατοίκων για το μικρό αυτό πάρκο να τίθεται από τον Δήμαρχο και την πλειοψηφία του Δημοτικού Συμβουλίου σε υποδεέστερη θέση από τα κέρδη ενός επιχειρηματία ;

4. Δήμαρχος 15/5 : «Στις πλατείες των Πετραλώνων και του Παγκρατίου υπήρχε εγκληματικότητα και δεν μπορούσες να περάσεις. Τώρα σε όλες αυτές τις πλατείες υπάρχουν τραπεζοκαθίσματα και σίγουρα πολλοί από εσάς πηγαίνετε και πίνετε την μπύρα σας. Αυτό γιατί να μην το κάνουμε στην Αγία Παρασκευή» ; Η ΑΛΗΘΕΙΑ : θα έπρεπε ο Δήμαρχος και τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου που ψήφισαν θετικά την παραχώρηση, να ήξεραν ότι στο πάρκο της Αγίας Τριάδος & Ψαρών δεν υπάρχει εγκληματικότητα. Δυστυχώς αποφάσισαν όπως φαίνεται για ένα πάρκο που δεν το ξέρουν. Με γλαφυρό τρόπο περιέγραψε στο Δημοτικό Συμβούλιο ο κ. Αντωνίου τα περί εγκληματικότητας : «η μόνη παραβατική πράξη στο πάρκο και την παιδική χαρά που εντοπίσαμε, ήταν ένα παιδάκι που ανέβαινε ανάποδα την τσουλήθρα» !

5. Δήμαρχος 15/5 : «Είστε το κοινό μιας Δημοτικής Παράταξης»Η ΑΛΗΘΕΙΑ : Δεν είμαστε το κοινό μιας Δημοτικής Παράταξης, είμαστε το κοινό όλων των Δημοτικών παρατάξεων, είμαστε όλοι οι κατοικούντες γύρω από την πλατεία και όλες οι συλλογικότητες της περιοχής.

Ανδρέας Αβραμίδης

Μέλος του ΔΣ, του Περιβαλλοντικού Πολιτιστικού Συλλόγου Κοντόπευκου Παράδεισου Πευκακίων

—-
Λάβετε ενεργά μέρος στην καθημερινή ενημέρωση του www.aparaskevi-images.gr , στέλνοντας φωτογραφίες, video, ή ένα μήνυμα στο  info@aparaskevi-images.gr Ή μπείτε στην σελίδα μας στο Facebook  ή στο Twitter.

Απαγορεύεται καθ’ οιονδήποτε τρόπο η χρήση ή η αναπαραγωγή των άρθρων και των φωτογραφιών της ιστοσελίδας aparaskevi-images.gr, σε οποιοδήποτε μέσο χωρίς να αναγράφεται η πηγή προέλευσης. Η χρήση και η αναπαραγωγή αυτών για εμπορικούς σκοπούς απαιτεί την έγγραφη άδεια του ιδιοκτήτη και κατόχου των αντιστοίχων δικαιωμάτων.