Δημαρχείο και κολυμβητήριο εκπέμπουν SOS !!!

Γράφει η Λένα Μαρκή

Κάθε πόλη έχει τα δικά της θέματα να αντιμετωπίσει, κάποια μικρά και κάποια μεγαλύτερα, όμως με την πάροδο του χρόνου προσπαθεί να βρίσκει λύσεις. Όλως περιέργως στο δήμο Αγίας Παρασκευής έχουν μαζευτεί λίγα, αλλά πολύ σημαντικά, προβλήματα που σέρνονται διαχρονικά και γεννούν διαρκώς ζητήματα. Το χειρότερο δε είναι ότι οι κατά καιρούς δημοτικοί άρχοντες τα χρησιμοποιούν ως προεκλογικά παιχνίδια για την άγρα ψήφων. Αναφέρομαι στην ανέγερση του νέου δημαρχείου, την αποπεράτωση του κολυμβητήριου, την μετεγκατάσταση του αμαξοστασίου, την υλοποίηση αθλητικού κέντρου στα Πευκάκια. Συζητήσεις επί συζητήσεων, υποσχέσεις, αλλά αποτέλεσμα μηδέν. Και εκεί που πιστέψαμε ότι υπάρχει ελπίδα για ένα νέο δημαρχείο και για ένα πλήρες κολυμβητήριο, πέσαμε ξανά από τα σύννεφα, αφού οι βιαστικές προεκλογικές κινήσεις (και στα δύο) έφεραν ακόμη περισσότερα προβλήματα.

Στο κολυμβητήριο, παρά τα προεκλογικά πάρτι με τα γαλάζια μπαλόνια και τις δημοπρατήσεις, ξεμείναμε από χρήματα, είχαμε και 2-3 παραλειψούλες κτηματολογικής φύσεως και ο εργολάβος της εταιρίας (Ωριων) κατέθεσε διακοπή εργασιών στις 8/3 Μαρτίου 2024. No money, no honey! Τώρα ενέχει ο κίνδυνος να προχωρήσει σε σπάσιμο της σύμβασης μιας και του δίνει το δικαίωμα ο νόμος μετά το πέρας διμήνου από τη διακοπή εργασιών.  

Το δε δημαρχείο βρίσκεται σε φάση παρατασιακή η οποία οσονούπω θα λήξει. Είναι γεγονός πως οι εργολάβοι που έχουν αναλάβει τα δύο αυτά έργα δεν δείχνουν προθυμία για τη συνέχιση της συνεργασίας. Και ποιος θα τους ρίξει άδικο άραγε;

Η ζημιά από τους λάθους χειρισμούς και τις παραλείψεις δεν είναι αμελητέα για τον Δήμο. Δημιουργείται κακό προηγούμενο που βλάπτει τη φήμη του και σε μελλοντικές ενέργειες οι διάφορες εταιρείες θα το σκέφτονται δις να ασχοληθούν με έναν δήμο αφερέγγυο. Ακόμη και αν το δημαρχείο είναι έργο της Περιφέρειας Αττικής, βρίσκεται στο Δήμο Αγίας Παρασκευής και αφορά το Δήμο Αγίας Παρασκευής. Έστω και εμμέσως οι προηγούμενες δημοτικές Αρχές φέρουν ευθύνη για τον δρόμο που οδηγήθηκε το έργο από τη στιγμή που θα μπορούσε α) να έχει επιλεγεί μια καλύτερη λύση υλοποίησής του, όπως έκανε το γειτονικό μας Χαλάνδρι και β) να υπάρχει αυστηρή παρακολούθηση του έργου και άμεση πίεση προς την Περιφέρεια για την καταβολή των ανάλογων χρηματικών ποσών στην ώρα τους. Ευθύνη φέρουν επίσης και για τους ελλιπείς φακέλους και στα δύο έργα. Όπως οδηγήθηκε η κατάσταση και στις δύο περιπτώσεις μειώνεται η ικανοποίηση των προσδοκιών των κατοίκων και χάνεται η αξιοπιστία των πολιτικών της ηγετών.

Τα κάστανα από τη φωτιά καλείται τώρα να βγάλει η δημοτική Αρχή των «Αλλάζουμε» και ο Δήμαρχος Γιάννης Μυλωνάκης. Είναι γεγονός πως από την πρώτη στιγμή καταβάλουν προσπάθειες για εξεύρεση λύσεων, έχουν λάβει κάποια παράταση χρόνου, αλλά δεν υπήρξαν απτά αποτελέσματα και ο χρόνος περνάει γρήγορα. Πρόκειται για ένα στοίχημα που κρίνεται σημαντικό για την συνέχεια της θητείας τους. Σαφώς, αν καταφέρουν να επιλύσουν έστω ένα από τα δύο καυτά ζητήματα θα πάρουν το προβάδισμα και θα διασκεδάσουν τον πόλεμο που δέχονται από την πρώτη κιόλας στιγμή από μερίδα της αντιπολίτευσης.

Εν κατακλείδι, το δίμηνο του κολυμβητηρίου έχει παρέλθει και η παράταση του δημαρχείου λήγει στις 31/5/2024… Μπορεί κάποιος να μας ενημερώσει τι μέλλει γενέσθαι;

Υ.Γ. Αλήθεια, τώρα που οι καφέ κάδοι βγήκαν στους δρόμους και δεν φυλάσσονται πια στο μισθωμένο οικόπεδο του Χαλανδρίου, θα συνεχίσουμε να το πληρώνουμε τσάμπα και αδίκως;

—–

Λάβετε ενεργά μέρος στην καθημερινή ενημέρωση του www.aparaskevi-images.gr , στέλνοντας φωτογραφίες, video, ή ένα μήνυμα στο  info@aparaskevi-images.gr Ή μπείτε στην σελίδα μας στο Facebook  ή στο Twitter.

Απαγορεύεται καθ’ οιονδήποτε τρόπο η χρήση ή η αναπαραγωγή των άρθρων και των φωτογραφιών της ιστοσελίδας aparaskevi-images.gr, σε οποιοδήποτε μέσο χωρίς να αναγράφεται η πηγή προέλευσης. Η χρήση και η αναπαραγωγή αυτών για εμπορικούς σκοπούς απαιτεί την έγγραφη άδεια του ιδιοκτήτη και κατόχου των αντιστοίχων δικαιωμάτων.