Με απόλυτη επιτυχία διεξήχθη σήμερα 16/5/2024 η άσκηση αντιμετώπισης δασικής πυρκαγιάς με την κωδική ονομασία «ΔΙΑ ΠΥΡΟΣ 2024»

Με απόλυτη επιτυχία διεξήχθη σήμερα Πέμπτη 16/5/2024 η άσκηση αντιμετώπισης δασικής πυρκαγιάς με την κωδική ονομασία «ΔΙΑ ΠΥΡΟΣ 2024», πλησίον του Κοιμητηρίου Χολαργού (τέρμα οδού Αναστάσεως πλησίον Επιχειρησιακού Κέντρου Πολιτικής Προστασίας «Χρήστος Πετράκης».

Η άσκηση υλοποιήθηκε από την Πυροσβεστική και είχε ως αντικείμενο την αντιμετώπιση δασικής πυρκαγιάς μεγάλης έκτασης, με σκοπό τη διαπίστωση σε ρεαλιστικές συνθήκες, της επιχειρησιακής ετοιμότητας του μηχανισμού δασοπυρόσβεσης και την αξιολόγηση της αποτελεσματικότητάς του για την τρέχουσα αντιπυρική περίοδο.

Εφαρμοστήκαν όλες οι φάσεις του Γενικού Σχεδίου Αντιμετώπισης εκτάκτων αναγκών εξαιτίας Δασικών Πυρκαγιών και συμμετείχαν το Πυροσβεστικό Σώμα (εναέρια μέσα, οχήματα, προσωπικό, πεζοπόρα τμήματα) καθώς και οι εμπλεκόμενοι φορείς, που συνδράμουν το Πυροσβεστικό Σώμα (οχήματα-προσωπικό Ο.Τ.Α. Α΄ και Β΄ Βαθμού, προσωπικό και μέσα Ενόπλων Δυνάμεων, ΕΛ.ΑΣ., Ε.Κ.Α.Β., Σ.Π.Α.Υ., Εθελοντικές Οργανώσεις) στο πλαίσιο της αποστολής τους.

Για πρώτη φορά χρησιμοποιήθηκε η υδατοδεξαμενή που βρίσκεται στο Κέντρο Πολιτικής Προστασίας του Δήμου μας και ιδιαίτερα ενεργό ρόλο, είχαν οι Εθελοντές της Δασοπροστασίας Παπάγου – Χολαργού και το Αυτοτελές Τμήμα Πολιτικής Προστασίας.

Ο Δήμος Παπάγου – Χολαργού και η εθελοντική μας ομάδα, ανταποκρίθηκαν με επιτυχία σε ό,τι τους ζητήθηκε στη μεγάλη άσκηση της Πυροσβεστικής. Η προστασία του Υμηττού αποτελεί μέγιστη προτεραιότητα και ως δημοτική αρχή διαχρονικά συνδράμουμε προς αυτή την κατεύθυνση. Σήμερα, για ακόμη μια φορά αποδείχθηκε ότι ενωμένοι μπορούμε να επιτύχουμε το προσδοκώμενο αποτέλεσμα.

Θα ήθελα να συγχαρώ όλους όσοι συντέλεσαν στην επιτυχή διεξαγωγή της άσκησης «ΔΙΑ ΠΥΡΟΣ 2024», από όλους τους εμπλεκόμενους φορείς. Ιδιαίτερα τους Εθελοντές της ΔΑ.ΠΑ.ΧΟ., τον Αντιδήμαρχο Πολιτικής Προστασίας Μιχάλη Τράκα, τον Προϊστάμενο του Αυτοτελούς Τμήματος Π.Π. Γιάννη Ανδριτσάκη και όλο το προσωπικό του Δήμου μας που συμμετείχαν τόσο στην προετοιμασία όσο και στην υλοποίηση της άσκησης.

—–

Λάβετε ενεργά μέρος στην καθημερινή ενημέρωση του www.aparaskevi-images.gr , στέλνοντας φωτογραφίες, video, ή ένα μήνυμα στο  info@aparaskevi-images.gr Ή μπείτε στην σελίδα μας στο Facebook  ή στο Twitter.

Απαγορεύεται καθ’ οιονδήποτε τρόπο η χρήση ή η αναπαραγωγή των άρθρων και των φωτογραφιών της ιστοσελίδας aparaskevi-images.gr, σε οποιοδήποτε μέσο χωρίς να αναγράφεται η πηγή προέλευσης. Η χρήση και η αναπαραγωγή αυτών για εμπορικούς σκοπούς απαιτεί την έγγραφη άδεια του ιδιοκτήτη και κατόχου των αντιστοίχων δικαιωμάτων.