Βιωματικό εργαστήρι στο «Στέκι της Αναξαγόρα»: «Ανταμώνοντας στη γειτονιά, συν-διαμορφώνοντας Κοινότητες»

Με σύνθημα «Ανταμώνοντας στη γειτονιά, συν-διαμορφώνοντας Κοινότητες», το «Στέκι της Αναξαγόρα» προσκαλεί σε ένα βιωματικό εργαστήριο, στην Αγία Παρασκευή. Το σχετικό «ραντεβού» έχει προγραμματιστεί για το Σάββατο 18 Μαΐου στις 18:30, στον κήπο της συλλογικότητας στην Οδό Αναξαγόρα 21, στο Κοντόπευκο.

«Με αφορμή μια συζήτηση που ξεκίνησε στους κόλπους μας πριν λίγους μήνες για τις δυσκολίες των καιρών και την έξαρση της βίας στην εφηβεία κάνουμε ένα ακόμα βήμα για να αναδείξουμε την αξία της ομάδας και της κοινότητας, να τις φέρουμε στο επίκεντρο και να αποτελέσουν πηγή γνώσης», ανέφερε η πρωτοβουλία, σε μήνυμά της, προσθέτοντας: «Σε αυτή τη δράση ανταποκρίθηκαν από την πρώτη στιγμή οι συνεργάτες και συνεργάτριές μας, κοινωνικοί επιστήμονες, που διατηρούν μια “πολυεστιακή ματιά” στον κόσμο, αγαπάνε τη δουλειά σε ομάδες και συλλογικότητες και φέρνουν τους δικούς τους προβληματισμούς ως επιστήμονες, ως γονείς, ως επαγγελματίες».

«Καθώς λοιπόν μας αφορά να κρατάμε ανοιχτές τις κεραίες μας στο κοινωνικό γίγνεσθαι, σας προσκαλούμε να ανταμώσουμε, για τρεις ώρες, με στόχο να δημιουργήσουμε ένα περιβάλλον όπου θα “συναντηθούμε” και θα “συνομιλήσουμε” σε μια ανοιχτή διεργασία που θα εστιάσει, με επίκεντρο την Κοινότητα, στην ανάδυση του πλούτου της ομάδας και της συνεργασίας», σημείωσε το «Στέκι», συμπληρώνοντας: «Το μόνο προαπαιτούμενο είναι να φέρουμε τον εαυτό μας και τη διάθεσή μας για συνάντηση και επικοινωνία».

Σύμφωνα με τους διοργανωτές, είναι σημαντικό για τη δουλειά που θα γίνει η καθεμιά και ο καθένας που επιθυμεί να συμμετέχει στέλνοντας email στο stekianaksagora@gmail.com μέχρι την Παρασκευή 17/5, συμπληρώνοντας: ονοματεπώνυμο, ιδιότητα, ηλικία. Σε περίπτωση μεγάλου πλήθους συμμετοχών, θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

—–

Λάβετε ενεργά μέρος στην καθημερινή ενημέρωση του www.aparaskevi-images.gr , στέλνοντας φωτογραφίες, video, ή ένα μήνυμα στο  info@aparaskevi-images.gr Ή μπείτε στην σελίδα μας στο Facebook  ή στο Twitter.

Απαγορεύεται καθ’ οιονδήποτε τρόπο η χρήση ή η αναπαραγωγή των άρθρων και των φωτογραφιών της ιστοσελίδας aparaskevi-images.gr, σε οποιοδήποτε μέσο χωρίς να αναγράφεται η πηγή προέλευσης. Η χρήση και η αναπαραγωγή αυτών για εμπορικούς σκοπούς απαιτεί την έγγραφη άδεια του ιδιοκτήτη και κατόχου των αντιστοίχων δικαιωμάτων.