Στις 23/02/2024 πραγματοποιήθηκε επίσκεψη του συλλόγου μας, στον Δήμαρχο εν’ όψει της ανάληψης των καθηκόντων του. Ευχηθήκαμε καλή δημιουργική και αποτελεσματική θητεία, δηλώσαμε πως προς αυτή την κατεύθυνση θα συνεργαστούμε με το δήμο, προς όφελος των πολιτών και της περιοχής μας. Θέσαμε όλα τα θέματα που απασχολούν τον σύλλογό μας κι για τα οποία δουλεύουμε αυτή την 2ετία.
Στην συνάντηση παρευρέθηκαν πλην του Δημάρχου οι Αντιδήμαρχοι : Ο κ. Γιάννης Λογοθέτης, Αντ/ρχος Καθαριότητας και Πρασίνου, Η κ. Λιάνα Σιούλα, Αντ/ρχος Τεχνικής Υπηρεσίας και Ο κ. Πέτρος Διακογιάννης , Αντ/ρχος Αθλητισμού.
Ερωτήσεις – Απαντήσεις
- Παράνομη κοπή δέντρων στο οικόπεδο του δήμου πέριξ του Ι.Ν Αγ. Δημητρίου
Απίστευτη η περιβαλλοντική αναλγησία, η οποία αγγίζει τα όρια της βαρβαρότητας, εκδηλώθηκε με την αυθαίρετη κοπή εννέα (9) δένδρων, ακριβώς στην ρίζα τους, στον κοινόχρηστο περιβάλλοντα χώρο της εκκλησίας του Αγίου Δημητρίου Κοντοπεύκου. Περιμένουμε την εφαρμογή της νομοθεσίας και του Kανονισμού Πρασίνου του Δήμου, με τις ανάλογες ποινές – πρόστιμα που επισύρουν τα άρθρα του, ώστε να είναι αποτρεπτική η κάθε τέτοιας μορφής επανάληψη από απολίτιστους συμπολίτες μας, που δυστυχώς υπάρχουν μεταξύ μας. Επίσης απαιτούμε να φυτευτούν το συντομότερο δυνατό, τα ίδια δένδρα στην ίδια θέση. Ο Σύλλογός μας κατέθεσε καταγγελία στην αστυνομία και περιμένει απάντηση για το αν η βάρβαρη αυτή πράξη αγνώστων διώκεται αυτεπάγγελτα ή θα πρέπει να κατατεθεί μήνυση.
Απάντηση:
Άμεση αντικατάσταση των κομμένων δέντρων με δενδροφύτευση. Παρέλαβα έγγραφο του ιερέα της εκκλησίας του Αγίου Δημητρίου που αναφέρει πως δεν έχει «ουδεμία ανάμιξη» στην κοπή των δέντρων. Προτάθηκε από τον Δήμαρχο η από κοινού κατάθεση μήνυσης κατ’ αγνώστων, εφόσον η αστυνομία στην καταγγελία μας, απαντήσει πως δεν προβλέπεται αυτεπάγγελτη δίωξη.
- Το πρόβλημα της δυσοσμίας
Ταλαιπωρεί αφάνταστα τους κατοίκους και η Δημοτική αρχή αδιαφορεί πλήρως. Το πρόβλημα είναι πολύ μεγάλο και ελπίζουμε το νέο Δημοτικό Συμβούλιο και ο νέος Δήμαρχος να το θέσει σε προτεραιότητα.
Απάντηση:
Η δυσοσμία θα αντιμετωπιστεί προσωρινά και άμεσα με αμπούλες στα φρεάτια ομβρίων ώστε να απορροφούν την δυσοσμία, έως ότου η ΕΥΔΑΠ λύσει οριστικά το πρόβλημα.
- Δημοτικά Ιατρεία
Οι τεράστιες ελλείψεις προσωπικού στο Κέντρο υγείας του Δήμου μας σε συνδυασμό με την αδυναμία της πλειοψηφίας των συμπολιτών μας να αναζητήσουν την προστασία της υγείας τους στον ιδιωτικό τομέα, δημιουργούν μια επικίνδυνη για την δημόσια υγεία κατάσταση. Ο Δήμος οφείλει να παρέμβει. Η περιοχή μας είχε 2 Δημοτικά ιατρεία στα Πευκάκια και το Κοντόπευκο για την προληπτική ιατρική και την αγωγή ζωής, που ο Δήμος έκλεισε το 2012 και το 2020 αντίστοιχα. Διεκδικούμε την πλήρη επαναλειτουργία τους
Απάντηση:
Έχει ξεκινήσει έρευνα για τη λειτουργία Δημοτικού Ιατρείου στο Κοντόπευκο. Αναζητείται χώρος στέγασης, με μια προσπάθεια να αξιοποιηθεί το κληροδότημα ΚΟΥΤΣΟΥΚΟΥ.
Θα χρησιμοποιηθεί ο ιατρικός εξοπλισμός που προϋπήρχε αν είναι κατάλληλος προς χρήση. Διευθετήθηκε το θέμα νομιμότητας συνταγογράφησης και υπάρχουν εθελοντές γιατροί που θα συνταγογραφούν στα Δημ. Ιατρεία και στα ΚΑΠΗ.
- Πράσινο (δενδροφυτεύσεις) και ελεύθεροι χώροι( Θάλειας, Τήνου, Παπάγου, Παπαρρηγοπούλου, Πάρκου 3ου Λυκείου, Τραπεζοκαθίσματα πλατεία, Αγίας Τριάδος)
- H «Αττική Οδός» και η «Aττικό Μετρό» ουδέποτε αποκατέστησαν το περιβαλλοντικό ισοζύγιο, αναπλάθοντας και φυτεύοντας τα σκεπαστά μέρη της Περιφερειακής Υμηττού και των ελεύθερων χώρων που προέκυψαν από τα έργα τους. Διεκδικούμε με μέριμνα του Δήμου να υποχρεωθούν οι ως άνω εταιρείες σε δενδροφυτεύσεις όλων των διαθέσιμων χώρων της «Αττικό Μετρό και Αττικής οδού».
- Οι πλατείες Μελίνας Μερκούρη, Ιόλα, 3ου Λυκείου, Σ. Πέτρουλα έχουν εγκαταλειφθεί από τον Δήμο στην δε πλατεία Αγίας Τριάδος ξήλωσαν παγκάκια για να βάλει τραπεζοκαθίσματα διπλανή επιχείρηση εστίασης. Ο χώρος που δόθηκε προσωρινά από το 3ο Λύκειο για να γίνει χώρος αναψυχής και άθλησης των κατοίκων μετατράπηκε με ευθύνη της Δημοτικής αρχής σε πάρκο σκύλων με σημαντικές αρνητικές συνέπειες για τους κατοίκους.
- Διεκδικούμε στην Παπάγου, να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες απόκτησης από το Υπουργείο Γεωργίας και να χρησιμοποιηθεί ως χώρο πρασίνου. Έως τότε, πρέπει να καλύψει ο δήμος τις ανάγκες κηπουρού για την καθαριότητα του χώρου.
- Παπαρρηγοπούλου: Να χρησιμοποιηθεί ως χώρος πρασίνου.
- Δερβενακίων και Τήνου: Χώρος 1,5 στρ, ένα τμήμα είναι του Δήμου. Είναι ανάγκη να χρησιμοποιηθεί ως χώρος πρασίνου και αναψυχής. Τον χώρο διαπερνά μικρό ρέμα μήκους 60 μέτρων γεμάτο σκουπίδια. Γεμάτος μπάζα και σκουπίδια είναι και ο υπόλοιπος χώρος.
- Τρίγωνο Θάλειας: Είναι ανάγκη να αναπλαστεί, ώστε να αντιπροσωπεύσει την εικόνα της πόλης μας στο πολυσύχναστο αυτό σημείο διέλευσης των πολιτών που χρησιμοποιούν το ΜΕΤΡΟ.
Απάντηση:
Κάποιες από τις αναφερόμενες πλατείες (Θάλειας, Τήνου και Πέτρουλα) ανήκουν σε ιδιώτες και θα γίνει προσπάθεια αγοράς τους με την υποστήριξη του πράσινου ταμείου. Για το ελεύθερο χώρο, (το τρίγωνο Θάλειας ) στην έξοδο ΜΕΤΡΟ Δ. Πλακεντίας, μας προτάθηκε με τη συμπαράσταση του δήμου να αναλάβουμε πρωτοβουλία για τον εξωραϊσμό του.
Στις 23/02/2024 έγινε δενδροφύτευση της οδού Πεντέλης της πλατείας Μελίνας Μερκούρη.
Την δράση οργάνωσε το ίδρυμα «Χατζηκυριάκη», ειδικά σχολεία της περιοχής μας και σχολείο από Καρολίνα των Η.Π.Α. σε συνεργασία με τον δήμο και την Υπηρεσία Πρασίνου.
Έγινε και ενημέρωση για την χρησιμότητα της μέλισσας.
Η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου γι’ την τοποθέτηση τραπεζοκαθισμάτων στην πλατεία Ψαρών, θα υλοποιηθεί δοκιμαστικά για ένα χρόνο. Τα 2 παγκάκια που μετακινήθηκαν από προηγούμενη δημοτική αρχή θα επανέλθουν στην αρχική τους θέση. Θα μεγαλώσει ο χώρος της παιδικής χαράς και θα απομακρυνθούν οι κάδοι απορριμμάτων που είναι δίπλα.
- Καθαριότητα
- Νέος Κανονισμός Καθαριότητας. Η περιοχή μας έχει εγκαταλειφθεί από την Δημοτική Αρχή και στα θέματα καθαριότητας. Σκουπίδια στους δρόμους, κάδοι άπλυτοι και μισοκατεστραμμένοι, σχάρες ομβρίων γεμάτες σκουπίδια είναι η συνήθης εικόνα στο Κοντόπευκο και τον Παράδεισο. Θεωρούμε την διαχείριση των απορριμμάτων και την καθαριότητα της πόλης αγαθό που οφείλει η Δημοτική αρχή να το προσφέρει δωρεάν σε όλους. Ως εκ τούτου δεν συμφωνούμε και με τον νέο Κανονισμό καθαριότητας του “πληρώνω όσα πετάω”.
- ΑΜΑΞΟΣΤΑΣΙΟ ΔΗΜΟΥ . Μικρός και ακατάλληλος ο χώρος που βρίσκεται το Αμαξοστάσιο.
Άμεσα πρέπει να μεταφερθεί σε άλλο, κατάλληλο χώρο. Μέχρι να γίνει η μετεγκατάσταση να ληφθεί μέριμνα για τους εργαζόμενους και την υγειονομική επάρκεια του χώρου. Το οικόπεδο που ενοικιάστηκε στην Επαμεινώνδα για την αποσυμφόρηση του Αμαξοστασίου δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί. Η ενοικίαση ήταν κακή απόφαση του Δήμου στην οποία είμασταν αντίθετοι και προσπαθήσαμε να πείσουμε την Δημοτική αρχή να μην το νοικιάσει. Η νέα απόφαση του Δήμου για αγορά οικοπέδων στην β ζώνη ΥΜΗΤΤΟΥ, μεταξύ Μεσογείων και Τρικάλων θέλει περισσότερη μελέτη ώστε να μην καταστεί ακόμη μια κακή απόφαση. Σε κάθε περίπτωση η διαβούλευση με τους κατοίκους της περιοχής θεωρούμε πως είναι εκ των ουκ άνευ. Είναι απαράδεκτο να μαθαίνουν οι κάτοικοι εκ των υστέρων για την νέα δραστηριότητα του Δήμου στην περιοχή τους.
Απάντηση:
Αναδιοργάνωση καθαριότητας και αύξηση δρομολογίων ( Καθημερινά 7 Δρομολόγια για πράσινο κάδο και 4 για τον μπλε) και 1 δρομολόγιο το Σάββατο. Πρόσληψη οδοκαθαριστών μέσω προγράμματος Ο.Α.Ε.Δ ηλικίας 55-68 ετών. Αγορά 1.600 κάδων μπλε, πράσινων και καφέ από το πρόγραμμα Τρίτση. Πιλοτική χωροθέτηση κάδων, τοποθέτηση καφέ κάδων σε λαϊκές αγορές, καταστήματα εστίασης, σούπερ μάρκετ, εκπαιδευτήρια κλπ. Από την τοποθέτηση και λειτουργία των καφέ κάδων σε επιλεγμένα σημεία, εκτιμούμε ότι θα έχουμε εξοικονόμηση 300.000 ευρώ από τα 1.700.000 που πληρώνουμε στην Ε.Σ.Δ.Ν.Α για απορρίμματα.
- Βιοκλιματική Ανάπλαση
Ένα έργο κόστους εκατομμυρίων ευρώ, που είναι στολίδι για την πόλη μας, το βλέπουμε καθημερινά να φθείρεται. Οι φθορές που δημιουργούνται λόγω της χρήσης (ξερίζωμα δέντρων, σπάσιμο φωτιστικών, παρτέρια λάσπης, κολωνάκια που λείπουν κλπ) δεν έχουν επισκευαστεί μέχρι σήμερα, παρά τις συνεχείς διαμαρτυρίες μας. Κάναμε λεπτομερή καταγραφή των προβλημάτων της και τα καταθέσαμε στον Δήμο χωρίς μέχρι τώρα να κάνει κάτι για την συντήρησή της.
Απάντηση:
Θα γίνει τμηματικά η συντήρησή της.
- Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας – Σ.Β.Α.Κ –
Διεκδικούμε την ένταξη στο ΣΒΑΚ ( που πρόσφατα εγκρίθηκε ) πρόταση βελτίωσης της οδού Γαρυττού και του Σταθμού Μετρό Δουκίσσης Πλακεντίας. Διαπιστώθηκε πως στην μελέτη που έχει εκπονήσει ειδική επιτροπή, δεν περιλαμβάνονται καθόλου αυτά τα σημεία της συνοικίας μας.
Η Γαρυττού είναι ο μεγαλύτερος δρόμος του Δήμου μας, μήκους 2,5 km πολυσύχναστος, επικίνδυνης διέλευσης οχημάτων λόγω μείωσης του πλάτους, του οδοστρώματος σε σημεία διπλής κατεύθυνσης, συγχρόνως απαγορευτική για πεζούς λόγω έλλειψη πεζοδρομίων, και ανύπαρκτης αποχέτευσης ομβρίων.
Η απόφαση της ΜΕΤΡΟ να καταργήσει το ελεύθερο πάρκινγκ και να το παραδώσει σε ιδιώτες, δημιούργησε αφόρητη κατάσταση στους δρόμους μας. Τα ΙΧ πλημμυρίζουν τους γύρω δρόμους, για να εξασφαλίσουν μια θέση στάθμευσης, αδιαφορώντας αν είναι παράνομη. Ο Δήμος επιβάλετε να μεριμνήσει για ελεγχόμενη στάθμευση, σε συνδυασμό με έκδοση κάρτα κατοίκου, ώστε να αποσυμφορηθεί η περιοχή και να απαλλαγούν οι κάτοικοι από την προβληματική καθημερινότητα που βιώνουν. Ο Δήμος πρέπει να διεκδικήσει την επαναφορά της ελεύθερης στάθμευσης στους χώρους της ΜΕΤΡΟ. Να γίνει αίτημα του Δήμου η μεταφορά του τερματικού Σταθμού του ΜΕΤΡΟ ( που είναι η Πλακεντίας ) εκτός της πόλης με ταυτόχρονη μεταφορά της αφετηρίας των Αστικών λεωφορείων από το Νομισματοκοπείο και την Πλακεντίας. Η μεταφορά θα δώσει λύσεις στα περισσότερα προβλήματα αστικής κινητικότητας της περιοχής μας.
Απάντηση:
Το Σ.Β.Α.Κ έχει και τρίτη φάση στην οποία θα ζητήσουμε να συμπεριλάβουν την Γαρυττού.
Για την Αγ. Τριάδος θα ξεκινήσει η μονοδρόμησή της. Θα γίνει εγκατάσταση ελεγχόμενης στάθμευσης, με πρόβλεψη για κάρτα δημότη, σε συνεργασία με τον Δημόκριτο. Δρομολογείται η πρόσληψη δημοτικών αστυνομικών. Θα σχεδιαστούν και θα λειτουργήσουν τρεις (3) Γραμμές δημοτικής συγκοινωνίας με ηλεκτρικά λεωφορεία με κυκλική κίνηση και χωροθέτηση στάσεων. Θα καταβληθεί προσπάθεια να δεχθεί η Αττικό μετρό να παραχωρηθούν θέσεις πάρκινγκ για δημότες, με μικρότερο τίμημα.
- ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ( Πανηγύρι στις Κάτω Γειτονιές & Πολιτιστικά κέντρα ).
ΠΑΝΗΓΥΡΙ στις Κάτω Γειτονιές. Επανάληψη της εκδήλωσης με την συμμετοχή του Δήμου το καλοκαίρι.
Πολιτιστικά κέντρα Οι περιοχές μας στερούνται παντελώς οποιουδήποτε χώρου πολιτισμού, καθώς όλες αυτές οι δραστηριότητες (Εργαστήρια Τέχνης, Ωδείο, Θεατρικές ομάδες και λοιποί ανάλογοι χώροι) συσσωρεύονται στις πάνω περιοχές. Υπάρχει παντελής έλλειψη χώρων επικοινωνίας (χώροι συναθροίσεων, στέκια, χώροι στέγασης των τοπικών συλλόγων).
- Διεκδικούμε Πολιτιστικά κέντρα στο Κοντόπευκο, τον Παράδεισο και τα Πευκάκια. Στο Κοντόπευκο να αξιοποιηθεί το κληροδότημα ΚΟΥΤΣΟΥΚΟΥ.
- Μεταφορά τμημάτων των πολιτιστικών δραστηριοτήτων και στις δικές μας περιοχές.
- Συνεργασία του Δήμου με την ΕΡΤ ν’ αναβιώσει ο θεσμός «Summer time» στο προαύλιο του Ραδιομεγάρου.
- Να κατασκευαστούν από το Δήμο στις πλατείες καλαίσθητες επιφάνειες για τις ανάγκες επικοινωνίας των συλλογικοτήτων της περιοχής μας, που απαιτούν την ανάρτηση του έντυπου υλικού δίχως να ρυπαίνεται το περιβάλλον
Απάντηση:
Θα πρέπει να υπάρχει αλληλοενημέρωση δήμου – συλλόγων για να μην συμπίπτουν οι εκδηλώσεις. Βλέπουμε θετικά την συνδιοργάνωση της καλοκαιρινής εκδήλωσης “Πανηγύρι στις κάτω γειτονιές”. Θα πρέπει να σταλεί έγγραφο αίτημα ώστε να μελετηθεί από την αρμόδια υπηρεσία. Μεριμνούμε να βρεθεί χώρος για την στέγαση των συλλόγων της πόλης.
Κάναμε επαφή με την ΕΡΤ για την αναβιώσει του θεσμού «Summer time» και κατ’ αρχάς δεν ήταν αρνητικοί.
- ΙΟΛΑΣ
Ο ΙΟΛΑΣ Αποτελεί διεθνές τοπόσημο τέχνης. Διεκδικούμε : 1) Την επιτάχυνση των έργων και την συμμετοχή μέλους του ΔΣ στην σχετική επιτροπή του Δήμου & 2) Η αξιοποίηση του να περιλαμβάνει την κάλυψη των αναγκών πολιτισμού του Παράδεισου και όλης της Αγίας Παρασκευής
Απάντηση:
Έγινε κατορθωτό να μην χαθεί το πρόγραμμα που έληγε. Το έργο συνεχίζεται με ορίζοντα ολοκλήρωσης το 2025. Θα μελετηθεί το πλαίσιο λειτουργίας του, ώστε να αντιμετωπίζονται τα λειτουργικά του έξοδα. Η παραχώρηση χώρων του για δράσεις των Συλλόγων θα είναι δωρεάν.
- Αθλητισμός ( Υπαίθρια όργανα – Αθλητικό κέντρο Πευκακίων).
- Δεν υπάρχουν ελεύθεροι χώροι άθλησης για μικρούς και μεγάλους. Οι ελάχιστοι χώροι έχουν δεσμευτεί από τους αθλητικούς συλλόγους. Τα γήπεδα των Σχολείων παραμένουν συνήθως κλειστά καθώς δεν διαθέτουν φύλακα. Διεκδικούμε να ανοίξουν τα γήπεδα των Σχολείων αφού τοποθετηθούν φύλακες και να απελευθερωθούν για τους κατοίκους οι υπάρχοντες χώροι άθλησης έστω για κάποιες ώρες. Επίσης διεκδικούμε να κατασκευαστεί προπονητήριο μηδενικού ενεργειακού αποτυπώματος για τις ανάγκες των αθλητικών ομάδων.
- Αθλητικό κέντρο Πευκακίων. Το έργο όπως παρουσιάστηκε δεν έχει χαρακτηριστικά ήπιας ανάπτυξης και περιβαλλοντικής ευαισθησίας. Αντίθετα, μας δίνει την εικόνα υπερεκμετάλλευσης του διατιθέμενου χώρου, με ελάχιστους χώρους πρασίνου και με υπερανάπτυξη αθλητικών γηπέδων, που παραπέμπει στην δημιουργία ενός υπερτοπικού αθλητικού κέντρου και όχι σε ένα τοπικό αθλητικό κέντρο ήπιων δραστηριοτήτων, φιλικό και συμβατό με το αμιγώς οικιστικό χαρακτήρα της περιοχής.
- Τα υπαίθρια όργανα γυμναστικής έχουν εγκαταλειφθεί, τα περισσότερα δεν λειτουργούν και ο Δήμος δεν τα συντηρεί και δεν τα επισκευάζει.
Απάντηση:
Τα όργανα γυμναστικής, που υπάρχουν σε διάφορα σημεία της πόλης, αφού συντηρηθούν θα παραδοθούν στους πολίτες. Θα μελετηθεί η παρουσία γυμναστή, καθώς και η διοργάνωση δράσεων ευεξίας στις πλατείες. Στο αθλητικό κέντρο Πευκακίων θα γίνουν υποδομές ήπιας άθλησης (ποδόσφαιρο κλπ) και ταυτόχρονα θα λειτουργεί ως χώρος αναψυχής. Θα γίνει σχετική διαβούλευση γι’ αυτό.
- Συνοικιακά Συμβούλια.
Για πολλούς και σημαντικούς λόγους προτείναμε την συγκρότηση από τον Δήμο μας συνοικιακών συμβουλίων.
«Σκοπός των Συνοικιακών Συμβουλίων είναι η ιεράρχηση, επεξεργασία και προώθηση της λύσης κάθε τοπικού προβλήματος. Τα συνοικιακά συμβούλια είναι λαϊκά αιρετά όργανα που εκλέγονται άμεσα από όλους τους κατοίκους. Με γνώμονα το γενικότερο συμφέρον συμμετέχουν δραστήρια στην εκτέλεση του Δημοτικού προγράμματος και παίρνουν ενεργό μέρος στην κοινωνική και πολιτιστική ζωή της συνοικίας….. (από τον Κανονισμό λειτουργίας συνοικιακών συμβουλίων του Δήμου Κηφισιάς).
Απάντηση:
Είμαστε θετικοί στην συγκρότησή τους. Δεν υπάρχει θεσμικό πλαίσιο και προτείνουμε στον Σύλλογο να συνεργαστούμε για την συγκρότησή τους.
- Προστασία Υμηττού
Ο Υμηττός απειλείται από την αυθαίρετη δόμηση, τις καταχρηστικές απαιτήσεις των όμορων Δήμων και την επιχειρηματική κοινότητα. Σε συνεργασία με τους Συλλόγους κατοίκων Αη Γιάννη, Τσακού και Πευκακίων ζητήσαμε από το Δημοτικό Συμβούλιο και τον Δήμαρχο να συζητηθεί συγκεκριμένη πρόταση για την προστασία του βουνού χωρίς δυστυχώς να γίνει δεκτό το αίτημά μας.
Απάντηση:
Θα οργανώσουμε ομάδες εθελοντών, που θα εκπαιδευτούν με σεμινάρια για την προστασία του. Υπήρξε απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου για εξαίρεση μιας περιοχής στις παρυφές του Υμηττού, διότι δεν έχει τα χαρακτηριστικά του δάσους, που δεσμεύει και προβλέπεται η εγκατάσταση και ανάπτυξη κοινωφελών δραστηριοτήτων (καθαριότητα, άθληση).
—-
Λάβετε ενεργά μέρος στην καθημερινή ενημέρωση του www.aparaskevi-images.gr , στέλνοντας φωτογραφίες, video, ή ένα μήνυμα στο info@aparaskevi-images.gr Ή μπείτε στην σελίδα μας στο Facebook ή στο Twitter.
Απαγορεύεται καθ’ οιονδήποτε τρόπο η χρήση ή η αναπαραγωγή των άρθρων και των φωτογραφιών της ιστοσελίδας aparaskevi-images.gr, σε οποιοδήποτε μέσο χωρίς να αναγράφεται η πηγή προέλευσης. Η χρήση και η αναπαραγωγή αυτών για εμπορικούς σκοπούς απαιτεί την έγγραφη άδεια του ιδιοκτήτη και κατόχου των αντιστοίχων δικαιωμάτων.