Αρχική EDITORIAL Μπορεί ο Γιώργος Οικονόμου με την μεγάλη απήχηση στους δημότες να είναι...

Μπορεί ο Γιώργος Οικονόμου με την μεγάλη απήχηση στους δημότες να είναι η έκπληξη των εκλογών;

.

Γράφει η Λένα Μαρκή

Σε μπαράζ εκδηλώσεων και συναντήσεων έχει επιδοθεί το τελευταίο διάστημα ο υποψήφιος Δήμαρχος Γιώργος Οικονόμου μέσα στα πλαίσια της προεκλογικής του εκστρατείας.

Ο επικεφαλής της «Νέας Αρχής για την Αγία Παρασκευή», συνοδευόμενος από ομάδα στελεχών του ψηφοδελτίου του κάθε φορά, προέβη σε δράσεις και εκδηλώσεις φέρνοντας στοιχεία του προγράμματός του κοντά στους πολίτες. Ένα πρόγραμμα ολοκληρωμένο και προσεκτικά μελετημένο που στηρίζεται σε 8 στρατηγικούς Πυλώνες με επίκεντρο τον άνθρωπο. Εμπεριέχει σύγχρονα πλάνα δράσης για τους νέους, τα ΑΜΕΑ, τους ηλικιωμένους και λαμβάνει υπόψη του τις ανάγκες όλων, σε κάθε γειτονιά της πόλης. Ένα πρόγραμμα που θα δημιουργήσει μια «πόλη πρότυπο».

Αρχίζοντας με την επιτυχημένη εκδήλωση «ΚΑΝΕΝΑΣ ΜΟΝΟΣ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ. ΕΝΑΣ ΔΗΜΟΣ. ΜΙΑ ΑΓΚΑΛΙΑ.» δεσμεύτηκε να δημιουργήσει μια Πόλη Φροντίδας και Στήριξης με Μέριμνα για όλες τις κοινωνικές ομάδες. Παρουσιάζοντας εφόδια και δράσεις για την έμπρακτη υποστήριξη των νέων, ώστε να αξιοποιήσουν τις προκλήσεις ως ευκαιρίες για εξέλιξη και πρόοδο, οργάνωσε μια βραδιά με τους FLAKE.bk και Jonito. Με εκπαίδευση και ενημέρωση άνοιξε τον δρόμο για μια Πράσινη Πόλη, για το περιβάλλον και τον άνθρωπο. Με την παρουσία πλήθος κόσμου ανακαλύφθηκαν τα μυστικά της οικιακής κομποστοποίησης καθώς και απλές εφαρμογές διαχείρισης βιοαποβλήτων που μπορούν να προσφέρουν προστιθέμενη αξία για το σπίτι μας και την πόλη. Ακολούθησε μια εκδήλωση με … Άρωμα Γυναίκας και δεν ξέχασε τους αδέσποτους φίλους μας. Greencity και Τέχνη συναντήθηκαν στην πλατεία της Αγίας Παρασκευής με πρωτοβουλία του Γιώργου Οικονόμου. Σκοπός ήταν οι δημότες να έρθουν κοντά με τον κόσμο της τέχνης γκράφιτι. Εκδηλώσεις που είχαν μεγάλη απήχηση στους δημότες.

Όμως πραγματοποίησε και ανοικτές συγκεντρώσεις και ομιλίες σε όλες τις γειτονιές (Τσακό, Αη Γιάννη, Πευκάκια, Κοντόπευκο) με μεγάλη συμμετοχή κατοίκων. Άκουσε τις απόψεις τους και παρουσίασε το πρόγραμμα του συνδυασμού του για κάθε μια γειτονιά ξεχωριστά.

Ως ένα επιτυχημένο φινάλε της προεκλογικής του εκστρατείας πραγματοποίησε μια μεγαλειώδη κεντρική ομιλία στην πλατεία Αγίας Παρασκευής με την παρουσία περισσότερων των 500 ατόμων. Μία συγκέντρωση νίκης και προοπτικής για το μέλλον της Αγίας Παρασκευής. Μια ομιλία που παράλληλα έδωσε ένα ξεκάθαρο μήνυμα για το τι συμβαίνει στο χώρο της κεντροδεξιάς.

Το μήνυμα έδωσαν με την παρουσία τους δύο κορυφαίοι υπουργοί. Ο Άδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος μάλιστα προέβη σε χαιρετισμό δια μικροφώνου δίνοντας καθαρή στήριξη και ο Δημήτρης Καιρίδης. Χωρίς να θέλουμε να είμαστε απόλυτοι ή προφητικοί η παρουσία τους είναι σαν να έκλεισε το μάτι η Νέα Δημοκρατία στον Γιώργο Οικονόμου. Είναι γεγονός πως το κόμμα μέχρι τώρα κράτησε μια απόσταση από τα προεκλογικά δρώμενα της Αγίας Παρασκευής μη δίνοντας ξεκάθαρη στήριξη. Όμως η παρουσία των δύο σημαντικών αυτών πολιτικών της κυβέρνησης αλλάζει κάπως τα δεδομένα. Αν συμπεριλάβουμε και το μήνυμα του αναπληρωτή υπουργού Νίκου Παπαθανάση, που δεν πρόλαβε να φθάσει επιστρέφοντας από την Θεσσαλονίκη όπου συνόδευε τον Πρωθυπουργό, ενισχύεται η παραπάνω άποψη.

Και αναρωτιόμαστε γιατί αυτή η στήριξη της τελευταίας στιγμής στον Γιώργο Οικονόμου;

Ο επικεφαλής της «Νέας Αρχής» είναι έμπειρος, σοβαρός, καταρτισμένος με πολύ βαρύ βιογραφικό, εξειδικευμένος στην Πολιτική Προστασία (μάλιστα πρόσφατα τον προσκάλεσαν τα μεγάλα κανάλια στα κεντρικά δελτία ειδήσεων) και αυτή τη φορά έχει πραγματικά ένα πολύ ανανεωμένο και ποιοτικό ψηφοδέλτιο με στελέχη αξιόλογα και δραστήρια σε κάθε γειτονιά. Έχει τις προϋποθέσεις να κάνει την έκπληξη, να βρεθεί στον δεύτερο γύρο των εκλογών και γιατί όχι να εκλεγεί δήμαρχος.

Ο Γιώργος Οικονόμου έχει μια έντονη παρουσία στο δημοτικό συμβούλιο και είναι πάντα διαβασμένος σε σοβαρά θέματα που ταλανίζουν το δήμο. Δεν είναι τυχαίο ότι ως πρωτοεμφανιζόμενος ο συνδυασμός του έλαβε το 16% των ψήφων. Αυτή τη φορά ο αγώνας του είναι πιο εντατικός και οργανωμένος, με ξεκάθαρες θέσεις.

Όπως έχω ξαναγράψει, δεν αποκλείεται το εκλογικό αποτέλεσμα για την Αγία Παρασκευή να είναι από την αρχή έως το τέλος μία μεγάλη έκπληξη!!!

—–

Λάβετε ενεργά μέρος στην καθημερινή ενημέρωση του www.aparaskevi-images.gr , στέλνοντας φωτογραφίες, video, ή ένα μήνυμα στο  info@aparaskevi-images.gr Ή μπείτε στην σελίδα μας στο Facebook  ή στο Twitter.

Απαγορεύεται καθ’ οιονδήποτε τρόπο η χρήση ή η αναπαραγωγή των άρθρων και των φωτογραφιών της ιστοσελίδας aparaskevi-images.gr, σε οποιοδήποτε μέσο χωρίς να αναγράφεται η πηγή προέλευσης. Η χρήση και η αναπαραγωγή αυτών για εμπορικούς σκοπούς απαιτεί την έγγραφη άδεια του ιδιοκτήτη και κατόχου των αντιστοίχων δικαιωμάτων.