Τεσσαρακονθήμερο μνημόσυνο υπέρ αναπαύσεως της ψυχής του αοιδίμου Αρχιμανδρίτου π. Πορφυρίου Δελλή

Το Σάββατο 30 Ιανουαρίου 2021 θα τελεσθεί στον Ιερό Ναό Αγίου Ανδρέου Δήμου Αγίας Παρασκευής Αττικής Αρχιερατική Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Λαοδικείας κ. Θεοδωρήτου και θα επακολουθήσει το τεσσαρακονθήμερο μνημόσυνο υπέρ αναπαύσεως της ψυχής του αοιδίμου Αρχιμανδρίτου π. Πορφυρίου Δελλή, ο οποίος εκοιμήθη εν Κυρίω στις 24 Δεκεμβρίου 2020, παραμονή της εορτής των Χριστουγέννων, σε ηλικία 75 ετών.

Ο αείμνηστος Αρχιμανδρίτης π. Πορφύριος Δελλής, αδελφός της Ιεράς Μονής Κοιμήσεως Θεοτόκου Πεντέλης και πνευματικό τέκνο του Γέροντος και νυν Αγίου της Εκκλησίας μας Πορφυρίου του Καυσοκαλυβίτου (+ 2 Δεκεμβρίου 1991), υπήρξε από τον Σεπτέμβριο του 1988 ο επί 32 συναπτά έτη Προϊστάμενος και Εφημέριος του Ιερού Ενοριακού Ναού Αγίου Ανδρέου του Δήμου Αγίας Παρασκευής, διαδεχθείς τον αείμνηστο Αρχιμανδρίτη π. Ιάκωβο Λάμπρου (+ 18 Σεπτεμβρίου 1988).

Ο αοίδιμος φιλόστοργος και ελεήμων Αρχιμανδρίτης π. Πορφύριος Δελλής, κεκοσμημένος με ευρεία θεολογική παιδεία, ακμαίο λειτουργικό φρόνημα, αξιομνημόνευτη ρητορική ικανότητα και απαράμιλλη καλλιφωνία, καθώς και με πάμπολλες αρετές και πνευματικά χαρίσματα, υπηρέτησε με ευλάβεια, σεμνότητα και αφοσίωση την Εκκλησία του Χριστού, κάτω δε από το πετραχήλι του βρήκαν ανάπαυση και σωτηρία πολλές ψυχές. Κατέστη ουσιαστικά ο κτήτωρ και ο εξωραϊστής του Ιερού Ναού Αγίου Ανδρέου Δήμου Αγίας Παρασκευής. Είναι ενδεικτικό ότι κατά τη διάρκεια της ευδόκιμης και καρποφόρας ιερατικής του διακονίας, με προσωπική του μέριμνα αποπερατώθηκε ο εν λόγω Ιερός Ναός, εξωραϊζοντάς τον με παρεκκλήσια και φροντίζοντας για τη διακόσμησή του με περίτεχνα ψηφιδωτά και πολυτελή μάρμαρα, γεγονός που τον αναδεικνύει σε αξιοθαύμαστο εκκλησιαστικό μνημείο τέχνης. Ας είναι αιωνία και άληστος η μνήμη του και ας πρεσβεύει για όλους εμάς με τις θεοπειθείς ικεσίες του από το υπερουράνιο θυσιαστήριο!