Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου για την αύξηση των κρουσμάτων στην Αττική τονίζοντας ότι «το λεκανοπέδιο εμφανίζει μια σταδιακή αύξηση όχι όμως επιθετική».
Μετά το τοπικό lockdown για τις περιφερειακές ενότητες της Θεσσαλονίκης και των Σερρών από το πρωί της Τρίτης και για τις επόμενες 14 ημέρες ανοιχτό είναι το ενδεχόμενο και για την Αττική.
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου για την αύξηση των κρουσμάτων στην Αττική τονίζοντας ότι «το λεκανοπέδιο εμφανίζει μια σταδιακή αύξηση όχι όμως επιθετική».
Ερωτηθείς, ωστόσο, ο κ. Πέτσας ποια θα είναι η κόκκινη γραμμή και είπε με κατηγορηματικό τρόπο «η προστασίας της υγείας».
Αποκαλυπτικά είναι και τα στοιχεία που παρουσιάζει «Το Βήμα» σύμφωνα με τα οποία στο κέντρο της Αθήνας, στην Κηφισιά, στην Αγία Παρασκευή, στα Μελίσσια, στη Βάρκιζα, τη Βουλιαγμένη και τη Βούλα, στην περιοχή Ραφήνας και Νέας Μάκρης, στη Λούτσα, στην Κερατέα, στην Ανάβυσσο, στην Ελευσίνα, στον Ασπρόπυργο, στη Σαλαμίνα αλλά και στην Αίγινα εμφανίζονται το επταήμερο 20-27 Οκτωβρίου επιδημιολογικές εστίες.
Στην κατανομή των φορέων εντυπωσιάζει πέρα από τη συσσώρευση των κρουσμάτων στους κεντρικούς δήμους, η ύπαρξη σημαντικών εστιών στα παραλιακά προάστια, στην ανατολική Αττική κι ορισμένες «ζώνες» με διαγνώσεις για κοροναϊό στην ευρύτερη περιοχή του Μαραθώνα, στο Λαύριο, στο Σούνιο κι αλλού.
Στην πρωτεύουσα και τις πέριξ περιοχές πλέον συγκεντρώνεται κατά μέσο όρο το 25-27% των κρουσμάτων όλης της χώρας, ο μέσος όρος ηλικίας των νέων φορέων είναι τα 40 χρόνια, ενώ τα θετικά τεστ στο κέντρο της Αθήνας έχουν εκτοξευθεί στο 5,7%! Με αντιστοιχία περίπου 85 κρουσμάτων ανα 100.000 κατοίκους.
Πηγή: tanea.gr, tovima.gr