Εκλογές για το νέο Δ.Σ. της Π.Ε.Δ.Α. με υποψηφιότητες Ζορμπά και Σάρκουλα από την Αγία Παρασκευή

Oι Δήμαρχοι των Δήμων του λεκανοπεδίου Αττικής καθώς και οι εκλεγμένοι από τα Δημοτικά Συμβούλια εκπρόσωποι των Δήμων Αττικής συμμετείχαν σήμερα (8-11-2019) στην προγραμματισμένη Γενική Συνέλευση & την Εκλογή νέου Διοικητικού Συμβουλίου της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Αττικής (Π.Ε.Δ.Α.) στο Σεράφειο Ίδρυμα του Δήμου Αθηναίων.

Η Γενική Συνέλευση παράλληλα θα εκλέξει τους εκπροσώπους για τη Γενική Συνέλευση της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) που θα πραγματοποιηθεί το επόμενο διάστημα στην Αθήνα.

Έξι ήταν οι υποψήφιες παρατάξεις για την προεδρία της Π.Ε.Δ.Α.. Την οποία διεκδικεί εκ νέου ο απερχόμενος πρόεδρος και επί πολλές τετραετίες δήμαρχος του Δήμου Νίκαιας – Ρέντη, Γιώργος Ιωακειμίδης, ο οποίος είναι επικεφαλής ψηφοδελτίου με αυτοδιοικητικά στελέχη προερχόμενα κυρίως από την Κεντροαριστερά.

Από το Δήμο Αγίας Παρασκευής υποψήφιοι στις εκλογές της ΠΕΔΑ είναι ο Δήμαρχος Βασίλης Ζορμπάς και ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Βασίλης Σάρκουλας, που παραβρέθηκαν και ψήφισαν αμφότεροι. Παρών στο Σεράφειο Ίδρυμα είναι και ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου, Δρ. Μιλτιάδης Κύρκος.

Αυτή την ώρα γίνεται η καταμέτρηση και μόλις έχουμε σαφή αποτελέσματα θα προχωρήσουμε σε νεότερη δημοσίευση.