Το σοβαρό θέμα των κατασχέσεων τραπεζικών λογαριασμών και των πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας έφερε προς συζήτηση στο δημοτικό συμβούλιο η Λαϊκή Συσπείρωση δια μέσου του επικεφαλής της κ. Αντρέα Γκιζιώτη. Η εισήγηση και τις προτάσεις της Λαϊκής Συσπείρωσης έγιναν γνωστές πριν τη συνεδρίαση μέσω της δημοσίευσής τους στον ηλεκτρονικό τύπο της πόλης. Η συζήτηση στο Δ.Σ. αφορούσε στο κατά πόσο μπορεί να επέμβει ο Δήμος και το Δ.Σ. ώστε να σταματήσουν οι κατασχέσεις και οι πλειστηριασμοί εντός των ορίων της Αγίας Παρασκευής.
Συμπολίτευση και αντιπολίτευση συμφώνησαν ότι είναι αντίθετοι με το φαινόμενο αυτό που βρίσκεται σε έξαρση επί κυβερνήσεως ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και πως θα πρέπει να ληφθούν μέτρα αντίστασης.
Ο κ. Γκιζιώτης φέρνοντας στοιχεία μίλησε για πολιτικό ζήτημα και τόνισε πως υπάρχουν Δήμοι που με «εντέλλεσθαι» του Δημάρχου δεν προχώρησαν σε κατασχέσεις, ομοίως θα μπορούσε να πράξει και ο κ. Σταθόπουλος αν ήθελε. Εκείνος απάντησε ότι οι όποιες ενέργειες αναγκαστικής είσπραξης των οφειλών γίνονται από την Οικονομική Υπηρεσία ανεξάρτητα από τη βούληση της δημοτικής Αρχής. Για να εισπράξει το σχόλιο του κ. Μυλωνάκη πως «όταν ο Δήμαρχος στριμώχνεται φταίνε οι υπηρεσίες», ενώ θα μπορούσε να εξοικονομήσει χρήματα και να τα κατανείμει στους πολίτες που έχουν ανάγκη.
Σύμφωνα με τα στοιχεία οι οφειλέτες προς το Δήμο ανέρχονται στα 31.749 άτομα και μέχρι στιγμής έχουν εισπραχθεί 360.000€ από κατασχέσεις και άνοιγμα τραπεζικών λογαριασμών.
Κοινό αίτημα όλων ήταν η αναλυτική εξέταση των περιπτώσεων ώστε να πληρώσουν οι κακοπληρωτές, οι μπαταξήδες και αυτοί που αδιαφορούν, ενώ όσοι έχουν πραγματικά ένδεια να βοηθηθούν από το Δήμο με κάποια ρύθμιση.
Παρόλο όμως που ο κ. Σταθόπουλος προσπαθούσε να παρουσιάσει το θέμα ως υποχρέωση της Οικονομικής Υπηρεσίας, χωρίς να συμπίπτει με τη δική του βούληση, δεν απάντησε στην καταγγελία του επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης, κ. Ζορμπά, γιατί δεν επιβάλλονται πρόστιμα ούτε κατάσχονται οι λογαριασμοί των εργολάβων των ΔΕΚΟ που έχουν γεμίσει την πόλη με κακοτεχνίες, αλλά στρέφονται μόνο προς τον φτωχό και του παίρνουν το σπίτι;
Έπειτα όμως ο Δήμαρχος είπε ότι το «εντέλλεσθαι» σε αυτή την περίπτωση είναι ποινικό αδίκημα, για να προκαλέσει την «βόμβα» του κ. Τσιαμπά ότι «οι μηχανικοί δεν υπέγραψαν τη μελέτη για το SummERTime και τους δώσατε το «εντέλλεσθαι» να υπογράψουν παράνομα»!!! Και σε αυτή τη δήλωση η απάντηση από τον Δήμαρχο και τον πρόεδρο του Δ.Σ. ήταν άλλο το ένα και άλλο το άλλο, ούτε καν μια άρνηση για τα μάτια του κόσμου …
Εν τέλη ομόφωνα ψηφίστηκαν οι προτάσεις της Λαϊκής Συσπείρωσης με την παράλληλη δημιουργία μιας διαπαραταξιακής επιτροπής, που υπήρξε πρόταση του Δημάρχου, η οποία θα μελετήσει όλες τις περιπτώσεις, θα προτείνει συγκεκριμένα μέτρα και το πόρισμα θα διαβιβαστεί στο Δ.Σ. που θα λάβει τις απαραίτητες αποφάσεις.
Αυτό που προκάλεσε άσχημη εντύπωση και στηλιτεύτηκε από τους ομιλητές και τους παραβρισκόμενους ήταν πως ενώ τέθηκε ένα σοβαρό κοινωνικό ζήτημα για την πόλη, τα έδρανα της συμπολίτευσης ήταν σχεδόν άδεια. Ήταν χαρακτηριστικό ότι η αίθουσα από την μια πλευρά ήταν γεμάτη κόσμο και απέναντι έβλεπες άδεια καθίσματα. Σίγουρα κανείς δεν περίμενε την αντιμετώπιση αυτή από μια «Αριστερή» παράταξη. Εκ των πραγμάτων η εικόνα του δημοτικού συμβουλίου έχει αλλάξει άρδην.