Με τις πρώτες βροχές του φθινοπώρου άρχισαν και οι αστραπές στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Αγίας Παρασκευής.
Στη χθεσινή συνεδρίαση και στο χρόνο των ερωτήσεων εναποτέθηκαν στα χέρια του Δημάρχου μερικές «καυτές πατάτες» και σε πολλές από αυτές δεν δόθηκαν σαφείς απαντήσεις.
Όπως για το αν η Δημοτική Αρχή έχει γνώση για τις οικοδομικές εργασίες που φαίνεται να εκτελεί το Αμερικάνικο Κολλέγιο, ερώτηση που τέθηκε από τον κ. Ανδρέα Γκιζιώτη (επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης). Ο ίδιος αναφέρθηκε στο προπονητήριο που είχε υποσχεθεί ο Δήμαρχος ότι θα είναι έτοιμο σε ενάμιση μήνα περίπου και για το οποίο ουδείς γνωρίζει που, πως, με ποιο σχέδιο και ποια χρηματοδότηση θα κατασκευαστεί και η Δημοτική Αρχή δεν δίνει απαντήσεις.
Βέβαια, απάντηση δεν πήρε ο κ. Γκιζιώτης ούτε στην επαναλαμβανόμενη ερώτησή του για το που σκοπεύουν να κατασκευάσουν το «πράσινο σημείο» για τη διαχείριση στερεών αποβλήτων.
Όμως τα ποιο σημαντικά ήρθαν στη συνέχεια. Ένα περιστατικό που αφορά το πολυσυζητημένο τελευταία πρώην στρατόπεδο «Σπυρούδη» και νυν πολιτιστικό πάρκο «Στ. Κώτσης» και μια απόφαση του δημοτικού συμβουλίου που αποτελεί και αίτημα του κ. Γκιζιώτη.
Σύμφωνα με όσα κατήγγειλε ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης, αναπληρωματικό μέλος του ΔΣ του ΠΑΟΔΑΠ από την πλευρά της συμπολίτευσης, που ασχολείται με τα αθλητικά, συγγενής προέδρου αθλητικού σωματείου της πόλης μας, είπε σε υπάλληλο της Τεχνικής Υπηρεσίας εν ολίγοις να βρεθεί τρόπος να περιφραχθεί το γήπεδο ποδοσφαίρου που βρίσκεται στο πάρκο «Στ. Κώτσης» ώστε να μην εισέρχονται διάφοροι και παιδιά! Παρεμπιπτόντως το γήπεδο αυτό αποτελεί προπονητήριο για την ομάδα της ΣΑΝΤΑ, αλλά και χώρο άθλησης απλών δημοτών.
Εννοείται, ότι ο παραβρισκόμενος στη συζήτηση κ. Γκιζιώτης ξεκαθάρισε, ότι δεν υπάρχει περίπτωση να επιτρέψει μια τέτοια παρέμβαση που θα στερήσει από τη μια το γήπεδο από τους δημότες και από την άλλη θα καταστρέψει τον αθλητικό χώρο. Ήδη στο πάρκο έχει γίνει μία ακόμα περίφραξη που δημιούργησε ερωτηματικά.
–
Πάγιο αίτημα του κ. Γκιζιώτη με στόχο την προστασία του Υμηττού ήταν η τοποθέτηση μπάρας στο τέρμα τη οδού Γραβιάς, ώστε να μην εισέρχονται οχήματα στο βουνό. Πράγματι η μπάρα τοποθετήθηκε αλλά ελάχιστες είναι οι φορές που επιτέλεσε το σκοπό της. Μετά από πολλές οχλήσεις προς το Δήμο ο κ. Γκιζιώτης, όπως ανέφερε κατέφυγε σε έγγραφη ερώτηση για το λόγο που η μπάρα τον περισσότερο καιρό παραμένει ανοικτή. Η απάντηση που έλαβε είχε την υπογραφή της εντεταλμένης δημοτικής συμβούλου υπεύθυνης Πολιτικής Προστασίας κας Στέλλας Ψύλλα, αν και η ίδια το αρνήθηκε αρχικά, όχι όμως όταν είδε το έγγραφο στα χέρια του κ. Γκιζιώτη.
Η απάντηση ήταν πως η μπάρα κλείνει όταν υπάρχει «σήμα επιφυλακής νούμερο 4» και πως δεν υπάρχει άτομο να λειτουργεί την μπάρα 24 ώρες/24ωρο.
Όπως κατήγγειλε ο κ. Γκιζιώτης, στην απάντηση αναφέρονταν ότι την επίβλεψη της μπάρας έχει η Πολιτική Προστασία.
Συμπερασματικά μπορούμε να μιλήσουμε για μία κατασκευή που επιτελεί το σκοπό της μερικές μέρες το χρόνο και μόνο το καλοκαίρι σε κίνδυνο πυρκαγιάς 4!
Ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης στις 17 Ιουνίου 2015 είχε εισηγηθεί συγκεκριμένες προτάσεις για την πυρασφάλεια του Υμηττού, οι οποίες και ψηφίστηκαν ομόφωνα. Όμως δεν προωθήθηκαν για την εφαρμογή τους. Ο ίδιος ήταν που βρήκε την μπάρα ανοικτή λίγες ώρες πριν τη φωτιά στον Καρέα.
–
Ένα ακόμα σημαντικό ερώτημα έκανε ο Αντρέας Γκιζιώτης. Πέρυσι τον Οκτώβριο (2014) είχε γίνει μια δωρεά 50.000€ από συνδημότη μας με σκοπό την αγορά σχολικού λεωφορείου από τους παιδικούς σταθμούς. Τα χρήματα τοποθετήθηκαν και χαρακτηρίστηκαν, αλλά ένα χρόνο μετά δεν έχει γίνει τίποτα. Η απάντηση της κ. Μαργαρίτας Δημητρίου ήταν πως δεν βρέθηκε ο χρόνος για να το φροντίσουν.
Όπως αντιλαμβάνεστε η περίοδος χάριτος της Διοίκησης του Δήμου πέρασε και πλέον αρχίζουν τα προβλήματα.
Υ.Γ. 1.Τα ονόματα του μέλους του ΠΑΟΔΑΠ και του υπαλλήλου της Τεχνικής Υπηρεσίας αναφέρθηκαν από τον κ. Γκιζιώτη στη συνεδρίαση, αλλά θεωρήσαμε σκόπιμο να μην τα δημοσιεύσουμε.
Υ.Γ. 2. Φέρνοντας στο μυαλό την εικόνα του τμηματικά περιφραγμένου και συρματοπλεγμένου πάρκου, καταλήγουμε στο συμπέρασμα πως αν συνεχιστεί αυτή η τακτική, στο τέλος αντί για χώρο αθλητισμού και πολιτισμού θα αποκτήσουμε έναν ορνιθώνα.