“Τελευταίο & καταϊδρωμένο” βγήκε το site του Δήμου από το Δημοτικό Συμβούλιο

site Δήμου Αγ. Παρασκευής

Γράφει η Λένα Μαρκή

Η ιστοσελίδα του Δήμου απασχόλησε έντονα το τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο (19/2/2015). Ίσως είναι καιρός πέρα από τις όποιες υποδείξεις έχουν γίνει τα προηγούμενα χρόνια από το images και την όποια συζήτηση μετά από ερωτήσεις της αντιπολίτευσης στην αρχή του ΔΣ, να έρθει και ως μεμονωμένο θέμα.
Δύο ήταν τα σκέλη που αφορούσαν την ιστοσελίδα: η ταχύτητα και το ότι έρχεται 2η (και πολλές φορές τελευταία) σε ανακοινώσεις που αφορούν το Δήμο.
Συγκεκριμένα ο κ. Βασίλης Ζορμπάς (Αγία Παρασκευή η πόλη μας) ρώτησε γιατί ενώ πρέπει πρώτα οι ανακοινώσεις του Δήμου να μπαίνουν στο site του Δήμου και μετά στα άλλα sites, παρατηρείται το φαινόμενο αυτές να εμφανίζονται πρώτα σε συγκεκριμένο τοπικό ιδιωτικό site και μετά από κάποιο διάστημα να εμφανίζονται στη σελίδα του Δήμου και στις άλλες σελίδες (μάλιστα, θα συμπληρώσω, πολλές φορές εμφανίζονται τελευταία στη Δημοτική ιστοσελίδα). Και γιατί οι ανακοινώσεις δεν πάνε ταυτόχρονα και στα άλλα site; Αναρωτήθηκε δε, αν πρόκειται για απόφαση του Δημάρχου ή του Συμβούλου Επικοινωνίας.
Για την πολύ αργή ενημέρωση από πλευράς Δήμου έκανε θέμα και ο κ. Αντρέας Γκιζιώτης (Λαϊκή Συσπείρωση) αναφερόμενος στην ημέρα της 2ης χιονόπτωσης που όλοι περίμεναν με αγωνία να μάθουν αν θα λειτουργούσαν οι σχολικές μονάδες. Καμία ενημέρωση στα τηλεοπτικά κανάλια, καμία ενημέρωση στην ιστοσελίδα του Δήμου και αναγκάζονταν οι δημότες να παίρνουν τηλέφωνα εδώ κι εκεί για να πληροφορηθούν ενώ η ώρα ήταν ήδη 7:50 πμ. Ρώτησε μάλιστα το Δήμαρχο αν το site υποφέρει από ενημέρωση.

Ας δούμε τι απάντησε ο Δήμαρχος:
• Παραδέχτηκε ότι δεν είναι ευχαριστημένος από την ανταπόκριση τη μέρα της χιονόπτωσης και πως ο Δήμος δεν έχει μεγάλη ταχύτητα αναρτήσεων. Όσον αφορά το θέμα ενημέρωσης για τη λειτουργία των σχολικών μονάδων παραδέχτηκε πως παρόλο που ξενύχτησε μαζί με τον εντεταλμένο παιδείας κ. Γκόνη και τους διευθυντές των σχολικών επιτροπών, δεν τα κατάφεραν καλά. Κι όμως θα πω εγώ, είναι τόσο εύκολο. Από τη στιγμή που πάρθηκε η απόφαση αρκούσε ένα τηλεφώνημα στον υπεύθυνο λειτουργίας του site και σε δυο λεπτά η ανακοίνωση θα είχε «ανέβει». Που ήταν το πρόβλημα; Δεν γνωρίζουν ότι για να κάνεις οτιδήποτε στην ιστοσελίδα δεν χρειάζεται να είσαι μέσα στο Δημαρχιακό κτίριο; Ο υπεύθυνος έχοντας τους κωδικούς μπορεί να το λειτουργήσει ακόμα και από το εξωτερικό, αρκεί να έχει έναν υπολογιστή και σύνδεση ίντερνετ. Σαφώς το γνωρίζει, γιατί τουλάχιστον στο mail της ιστοσελίδας AgiaParaskevi-images έχουν έρθει ανακοινώσεις του Δήμου Σάββατο πρωί, μεσάνυχτα και γενικά ώρες μη λειτουργίας του Δημαρχείου. Ας έχουν υπόψην τους ότι σε έκτακτες περιπτώσεις οι πολίτες μπαίνουν πρώτα στην ιστοσελίδα του Δήμου.
• Στο ερώτημα του κ. Ζορμπά, ο κ. Σταθόπουλος απάντησε πως «δεν αποκρύβεται είδηση από τα site και πως τα mail πάνε σε όλους». Εν μέρη αυτό είναι πλέον αλήθεια. ΑΛΛΑ … Μετά από δημόσιες και προσωπικές διαμαρτυρίες της ιστοσελίδας AgiaParaskevi-images προς το γραφείο τύπου έρχονται οι ανακοινώσεις του Δήμου, αλλά … πάντα με καθυστέρηση. Στην αρχή ήταν μιας ημέρας, μετά λίγων ωρών ή λίγης ώρας, σε σχέση με έτερο site που έχει το προβάδισμα! Ερευνώντας παράλληλα τη σελίδα του Δήμου διαπιστώνουμε κάθε φορά ότι η ανακοίνωση δεν έχει ακόμα «ανέβει»! Ο Δήμαρχος επί του θέματος δεν έδωσε σαφή απάντηση, ούτε αναφέρθηκε στη χρονική διαφορά των αναρτήσεων που παρατηρείται.


Όλοι γνωρίζουμε ότι πληρώνουμε ένα σεβαστό ποσό για τη σελίδα του Δήμου Αγ. Παρασκευής και η οποία αποδεικνύεται συνεχώς πως δεν αποδίδει όπως θα έπρεπε. Έγιναν κάποιες προσπάθειες να αλλάξει εμφάνιση, να γίνει πιο λειτουργική αλλά και πάλι απέχει από σελίδες άλλων Δήμων. Επίσης υπάρχει υπάλληλος που ασχολείται με αυτή, χωρίς όμως το επιθυμητό αποτέλεσμα. Μήπως λοιπόν να μην σπαταλάμε άσκοπα τόσα χρήματα; Μήπως ο υπάλληλος να αξιοποιεί το χρόνο του σε άλλο πόστο πιο εποικοδομητικά; Εξάλλου εμπράκτως ο ίδιος ο Δήμαρχος τη σνομπάρει, αφού ΔΕΝ κοινοποιεί κανένα άρθρο της σε γνωστό ιστό κοινωνικής δικτύωσης, παρά συχνά-πυκνά κοινοποιεί άρθρα του έτερου ιδιωτικού site! (Άσχετο, αλλά μόλις μου ήρθε στο μυαλό ένα τραγούδι των ΦΑΤΜΕ με τίτλο: Υπάρχει λόγος σοβαρός … )


Σοβαρότητας συνέχεια μιας και ο κ. Σταθόπουλος στη συνεδρίαση του Δ.Σ. μίλησε για σοβαρό τύπο, για τύπο που δεν είναι «στρατευμένος», δυο λέξεις που επιδέχονται υποκειμενικής αντιμετώπισης. Σύμφωνα με τις δηλώσεις του, κανένα site δεν είναι στρατευμένο υπέρ της Δημοτικής Αρχής, ούτε χρηματοδοτούμενο από αυτή. Κατόπιν αυτών διερωτώμαι: ποιόν εννοεί μη σοβαρό & στρατευμένο τύπο;


Πιστεύω ότι όλοι έχουμε δώσει δείγματα σ’ αυτή την πόλη και οι κάτοικοι είναι αυτοί που θα μας κρίνουν και θα μας τοποθετήσουν στη θέση που πρέπει. Η δουλειά του καθενός αναγνωρίζεται μέσα στο χρόνο, το ίδιο και η σοβαρότητά του.
Πιστεύω ακόμα πως πρέπει να δοθεί η αρμόζουσα προσοχή στην ιστοσελίδα του Δήμου και να μην κάνουμε τα εύκολα, δύσκολα. Στην εποχή που η όποια ενημέρωση, επικοινωνία, πληροφόρηση γίνεται μέσω διαδικτύου σε λίγα μόλις δευτερόλεπτα, δεν πρέπει να μένουμε πίσω και να δυσκολεύουμε τη ζωή της πόλης.
Ιδίως σε περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης η ενημέρωση πρέπει να είναι κάτι παραπάνω από άμεση.

 

 

—–

Λάβετε ενεργά μέρος στην καθημερινή ενημέρωση του www.aparaskevi-images.gr , στέλνοντας φωτογραφίες, video, ή ένα μήνυμα στο  info@aparaskevi-images.gr
Ή μπείτε στην σελίδα μας στο Facebook  , ή στο Twitter

Απαγορεύεται καθ’ οιονδήποτε τρόπο η χρήση ή η αναπαραγωγή των άρθρων και των φωτογραφιών της ιστοσελίδας aparaskevi-images.gr, σε οποιοδήποτε μέσο χωρίς να αναγράφεται η πηγή προέλευσης. Η χρήση και η αναπαραγωγή αυτών για εμπορικούς σκοπούς απαιτεί την έγγραφη άδεια του ιδιοκτήτη και κατόχου των αντιστοίχων δικαιωμάτων.