Τα “Μπαμπούγερα” έδωσαν αποκριάτικη μορφή στην πλατεία Αγίας Παρασκευής -video

mpampougera2014 copy

Ήρθαν, έφτασαν τα “Μπαμπούγερα” μια εκδήλωση του συλλόγου “ΚΟΡΥΒΑΝΤΕΣ” σε συνεργασία με το Δήμο Αγίας Παρασκευής και το σύλλογο “ΑΠΑΝΤΑΧΟΥ ΦΛΑΜΠΟΥΡΙΩΤΩΝ” του Ν. Σερρών, που διαδραματίστηκε στην κεντρική πλατεία της πόλης μας.

Η παραδοσιακή πομπή ξεκίνησε από το 1ο Δημοτικό και κατέληξε στο θεατράκι της πλατείας γεμίζοντάς το με μουσικές, ήχους κουδουνιών από τις στολές τους, ήχους γκάιντας  και χορούς. Και σήμερα το θεατράκι ήταν γεμάτο μικρούς και μεγάλους που πήγαν να διασκεδάσουν και να μπουν στο πνεύμα της αποκριάς με κάτι διαφορετικό.

Ένα δρώμενο που έχει τις ρίζες του στη λατρεία του θεού Διόνυσου.

Τα Μπαμπούγερα κατά την εποχή του Διόνυσου, ήταν σάτυροι οι ακόλουθοι του θεού όπου γλεντούσαν με μια ζωή ανέμελη με κρασί και γλέντι. Οι κωδονοφόροι άνθρωποι μεταμφιεσμένοι κάνουν αισθητή την παρουσία τους σε όλες τις ιστορικές περιόδους ανά τους αιώνες.

Την εκδήλωση χαιρέτησαν η Αντιδ/ρχος Κοινωνικής Πολιτικής κ. Γερασημία Μουχτούρη και ο πρόεδρος του Συλλόγου Μακης Βαλίλης.

Η εκδήλωση έγινε στα πλαίσια των Αποκριάτικων Πολιτιστικών εκδηλώσεων που διοργανώνει ο Δήμος Αγίας Παρασκευής.

Η συνέχεια την επόμενη Κυριακή 23/2/2014  με πάρτυ Μασκέ και Λάτιν χορούς.

 

 








—–

Λάβετε ενεργά μέρος στην καθημερινή ενημέρωση του www.aparaskevi-images.gr , στέλνοντας φωτογραφίες, video, ή ένα μήνυμα στο  info@aparaskevi-images.gr

Ή μπείτε στην σελίδα μας στο Facebook