ΔΣ: Λάθος η διαθεσιμότητα των 12 – Τα δέντρα στα πεζοδρόμια που εμποδίζουν θα κοπούν (video 1*2*3)

1.

Λάθος του Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης είναι κατά τον Δήμαρχο κ. Ζορμπά η διαγραφή των 12 υπαλλήλων του Δήμου από τη βάση του μητρώου μισθοδοτούμενων Ελληνικού Δημοσίου. Πιστεύει ότι αύριο το πρωί θα διευθετηθεί το θέμα μετά το ραντεβού που έχει στο Υπουργείο. Τόνισε δε ότι το Υπουργείο έπρεπε να έχει λάβει υπόχη του την διαπιστευτική πράξη του Δημάρχου και όχι το έγγραφο που εστάλη με τους αριθμούς. Οι ΑΜΕΑ εξαιρούνται, όσοι ήρθαν από την Ολυμπιακή δεν μπορούν να συμπεριληφθούν στο νομοσχέδιο αυτό και υπάρχει και μια υπάλληλος της Πολεοδομίας που κακώς περιλαμβάνεται στο προσωπικό του Δήμου.

Ο κ. Γιαννακόπουλος αμφισβήτησε το λάθος γιατί όπως είπε δεν ήταν ένα αλλά 12 λάθη(!) και από επικοινωνία που είχε με άλλους δήμους διαπίστωσε ότι δεν έγινε αλλού το ίδιο λάθος.

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο κ. Σταθόπουλος, λέγοντας ότι παρακάμπτεται ένα σοβαρό θέμα και θεωρείται λάθος. Πρότεινε να βγεί ένα ψήφισμα από το ΔΣ και να μιλήσει εκπρόσωπος των 12 εργαζομένων.

Ο κ. Γκιζιώτης όμως σίγουρος είπε πως δεν ήταν λάθος, ούτε παρεξήγηση αλλά πράξη νομοθετικού περιεχομένου του υπουργείου.Ήταν αναμενόμενο, είπε, γιατί προ ημερών ο ίδιος ο υπουργός δήλωσε ότι όσοι Δήμοι δεν έδωσαν ονόματα μπαίνουν αυτόματα στην κατηγορία της διαθεσιμότητας …

Ο πρόεδρος του συλλόγου εργαζομένων κ. Μεγαγιάννης είπε πως εφόσον έχουν διαγραφεί από τη βάση του μητρώου μισθοδοτούμενων Ελληνικού Δημοσίου, δεν είναι πια δημόσιοι υπάλληλοι. Αναρωτήθηκε πως θα πάνε αυτοί οι εργαζόμενοι σε άλλους δήμου από τη στιγμή που δεν υπάρχουν πλέον κενές οργανικές θέσεις;

2.

Μεγάλο θέμα που αφορά το κοιμητήριο της Αγίας Παρασκευής άνοιξε η εισήγηση του κ. Γιαννακόπουλου για την άρνηση του κ. Ζορμπά να δώσει άδεια ώστε να ενταφιαστεί εκεί κάτοικος της Στέγης Γερόντων ο οποίος απεβίωσε. Κατά τον Δήμαρχο οι χώροι στο κοιμητήριο είναι περιορισμένοι και θα παραχωρούνται μόνο σε δημότες. Εξάλλου όταν πρόκειται για δημότες άλλων Δήμων πρέπει να παρθεί απόφαση του ΔΣ. Ο κ. Σταθόπουλος διευκρίνισε ότι το εν λόγω Γηροκομείο της Αρχιεπισκοπής δεν είναι ιδιωτικό πράγμα που γνωρίζει ο Δήμος και μάλιστα έχει σχέση μ’ αυτό (το γηροκομείο προσφέρει φαγητό για το πρόγραμμα του Δήμου Βοήθεια στο σπίτι) και δήλωσε ότι δεν συμφωνεί με την αυστηρότητα του Δημάρχου.

3.

Αναφορά στην κοπή των δέντρων στην οδό Κυκλάδων έκανε ο κ. Γιαννακόπουλος, καταφέρθηκε εναντίον του αντιδημάρχου κ. Τσιαμπά λέγοντας ότι πρέπει να μισεί τα δέντρα για να τα κόβει και πως ο Δήμαρχος πρέπει να καταδικάσει το γεγονός αυτό, δηλαδή την κοπή των δέντρων χωρίς άδεια και μάλιστα μπροστά σε δημοτικούς συμβούλους.

Ο Δήμαρχος απάντησε με έντονο ύφος λέγοντας ότι θα κοπούν τα δέντρα που εμποδίζουν τη βάδιση των πεζών, πως γνώριζαν ότι η ανάπλαση απαιτούσε την κοπή κάποιων δέντρων και μάλιστα το είχαν ψηφίσει στο ΔΣ. Στη συνέχεια καταφέρθηκε εναντίον του προέδρου του συλλόγου Τσακού κ. Σαββίδη λέγοντας πως όλα αυτά ήταν προεόρτια για όταν πάει το έργο στην οδό Λευκωσίας όπου διαμένει ο κ. Σαββίδης και στο πεζοδρόμιο έχει βάλει 4 ελιές και έχει κλείσει το σημείο εκείνο. Μάλιστα είπε ότι στην οδό Λευκωσίας κάποιοι θεώρησαν σκόπιμο να κλέψουν όλο το πεζοδρόμιο και να χτίσουν μάντρες, τις οποίες θα γκρεμίσει χωρίς να τον ενδιαφέρει το πολιτικό κόστος.

Είναι αδικία να κατηγορεί ο Δήμαρχος τον κ. Σαββίδη ενώ απουσιάζει, είπε ο κ. Σταθόπουλος. Κόπηκε ένα δέντρο χωρίς απόφαση του ΔΣ και το γεγονός αυτό είναι υποτροπή εφόσον έγινε το ίδιο και στην οδό Νικηταρά πιο πριν.

4.

Απορία:

  •  Πόσο χώρο έχει ακόμα το κοιμητήριο;
  • Και αν γεμίσει σύντομα τι θα κάνουμε; το έχει σκεφτεί κανείς;

(10.video)

 

(20.video)

 

(3o.video)