Συνάντηση Δημάρχου με τον αναπληρωτή Υπουργό Πολιτισμού για το κτήμα-βίλα Ιόλα

Με πρωτοβουλία του Δημάρχου Αγίας Παρασκευής κ. Βασίλη Ζορμπά, πραγματοποιήθηκε χτες ,Τρίτη 10 Ιουλίου 2012 στις 12.30 το μεσημέρι, στο Υπουργείο, συνάντηση με τον Αναπληρωτή Υπουργό Παιδείας, Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Κ. Τζαβάρα , με θέμα το Κτήμα-Βίλα Ιόλα.

Σκοπός της συνάντησης ήταν η ενημέρωση του Αν. Υπουργού για το ιστορικό και τις παραμέτρους του θέματος.

Ο Δήμαρχος ζήτησε τον ορισμό εκπροσώπου του Υπουργείου ο οποίος θα μετέχει στις εργασίες της ορισθείσας επταμελούς διαπαραταξιακής επιτροπής του Δήμου- με συμμετοχή και του τοπικού Συλλόγου-, της οποίας Προεδρεύει ο ίδιος ο Δήμαρχος και έχει ως σκοπό τον καθορισμό του πλαισίου δράσης καθώς και τον σχεδιασμό και την υλοποίηση των ενδεδειγμένων μελλοντικών ενεργειών.

Παρόντες στη συνάντηση ήταν επίσης ο Πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου κ. Γ. Βουτσινάς και ο Υπεύθυνος Γραφείου του Αν.Υπουργού κ. Σ. Αδαός.

Για την σημαντική αυτή υπόθεση ύψιστης προτεραιότητας για το Δήμο μας ,που αφορά στην απόδοση ενός χώρου μεγάλης πολιτιστικής και περιβαλλοντικής αξίας στους κατοίκους της Αγίας Παρασκευής αλλά και ολόκληρης της πρωτεύουσας, προγραμματίζεται κύκλος επαφών με τους αρχηγούς των κομμάτων της συμπολίτευσης κ. Ε. Βενιζέλο, κ. Φ. Κουβέλη ,τον βουλευτή της ΝΔ κ. Κ. Μητσοτάκη- οι οποίοι έχουν ασχοληθεί στο παρελθόν με το ζήτημα- καθώς και με τον αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης κ. Α. Τσίπρα.