Αρχική ΠΑΡΑΤΑΞΕΙΣ Αγία Παρασκευή–Νέα Εποχή, Αδέσμευτη Νέα Πόλη Ανακοίνωση του κ. Κουβόπουλου για την ημερίδα της ενορίας Αγ. Παρασκευής στο...

Ανακοίνωση του κ. Κουβόπουλου για την ημερίδα της ενορίας Αγ. Παρασκευής στο “DaVinci”

ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΣ                                                  

«ΚΩΣΤΑΣ  ΚΟΥΒΟΠΟΥΛΟΣ                                        

ΑΓΙΑ  ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ –ΝΕΑ  ΕΠΟΧΗ

ΑΔΕΣΜΕΥΤΗ  ΝΕΑ  ΠΟΛΗ»

 Αγία Παρασκευή 14-2-2012

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

          Με κατάπληξη πληροφορήθηκα , ότι ο Ιερός Κλήρος της Πόλης μας , διοργάνωσε ημερίδα , με θέμα : <ΠΑΛΑΙΑ ΔΙΑΘΗΚΗ : Αλήθεια και ψέμματα > , η οποία πραγματοποιήθηκε στο κέντρο DA VINCI , παρουσία του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου . Με οργή και αγανάκτηση και σαν Χριστεπώνυμο άτομο , αλλά και σαν πολίτης αυτής της Πόλης , θεώρησα εαυτόν θιγέντα , από την απόφαση του Ιερού Κλήρου . Και βέβαια όχι για το θέμα και την διοργάνωση της ημερίδας , αλλά για τον χώρο που πραγματοποιήθηκε αυτή .

              Και ιδού οι λόγοι της αγανακτήσεως και της οργής μου :

                      1.- Ο Ιησούς Χριστός , όπως σε όλους μας είναι γνωστό , δεν εδίδασκε στα τότε μπουζουξίδικα ή στα διάφορα άλλα κοσμικά κέντρα της εποχής του , δίδασκε  στους Ναούς , στα όρη , στις πεδιάδες  στις λίμνες κ.λ.π. Μπορούσε λοιπόν ο Κλήρος , να διοργανώσει την ημερίδα αυτή , στον Μητροπολιτικό μας Ναό , ή σε κάποια από τα Αμφιθέατρα , του Δημοκρίτου , του Αμερικανικού ή του Γαλλικού Κολεγίου .

                         2.- Στους χαλεπούς αυτούς καιρούς που περνάει η Χώρα μας , μέσα στο έρεβος της ταπείνωσης , του εξευτελισμού και τις οικονομικής ανέχειας που μας βύθισαν και μας οδήγησαν , ηθελημένα πιστεύω , οι πολιτικοί απατεώνες και Προδότες ,  που μας Κυβέρνησαν και μας Κυβερνούν , είναι σκάνδαλο η Εκκλησία να απέχει με προκλητική αδιαφορία από τούς σκληρότατα , δοκιμαζόμενους συμπατριώτες μας , πολλοί εκ των οποίων , άλλοι δίδουν μόνοι τους , τέλος στην ζωή τους , άλλοι νεοάστεγοι πεθαίνουν στα παγκάκια των δρόμων και των πλατειών , τα νιάτα μας , τα παιδιά μας , να μεταναστεύουν για να βρουν εργασία , ενώ  άρχισε ο Ερυθρός Σταυρός (;) , να μοιράζει συσσίτια σε πολλά σχολεία . Είναι σκάνδαλο και τουλάχιστον γεγονός ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ , αλλά συνάμα και ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΟ , η Εκκλησία μας να διοργανώνει φιέστες , με Βυζαντινή μεγαλοπρέπεια , για τις αλήθειες και τα ψέμματα  αν υπάρχουν αυτά της Παλαιάς Διαθήκης . Ποσώς ενδιαφέρει αυτό τους συμπολίτες μου . Αυτό που πλέον ενδιαφέρει τους Έλληνες , είναι η σωτηρία της Πατρίδος των και η επιβίωσής των  . Δεν επιτρέπεται λοιπόν δεν θεμιτό η Εκκλησία μας να Βυζαντίζεται . Αναρωτιέμαι μαζί με τους άλλους Συνέλληνες , αν ο Χριστόδουλος ευρίσκετο σε αυτόν τον Πλανήτη , θα εγίνοντο αυτά ; Πιστεύω και εγώ  πλέον ακράδαντα ότι η κοίμηση  του μακαριστού Αρχιεπίσκοπου Χριστόδουλου ήταν ένα καίριο πλήγμα για τον Ελληνισμό .

                          3.- Οι τοπικοί μας ιερείς , είναι όλοι τους μπορώ να πω γνώστες , του ιστορικού του παράνομου κέντρου Da Vinci , είναι απόλυτα γνωστό , ότι , η συντριπτική πλειοψηφία των συμπολιτών μας δεν περνά την πόρτα του . Οι λόγοι ; Γνωστοί . Θεωρώ επ’ ευκαιρία , από τις στήλες αυτές , υποχρέωσή μου να συγχαρώ , τον Πρόεδρο της ΕΝΕΒΑΠ κ. Μάκη Χάρχαρο , καθώς και το Διοικητικό Συμβούλιο , διότι , όπως ο ίδιος κατήγγειλε ενώπιον δεκάδων συμπολιτών μας , κατά την διάρκεια της κοπής  της πίτας του συλλόγου τους , απέρριψαν την προσφορά του ιδιοκτήτη του κέντρου Da Vinci , που ήταν , όλα τα έξοδα πληρωμένα συν 20.000,00 ευρώ εισφορά στον Σύλλογο , προκειμένου να έκοβαν την πίτα τους εκεί .!

                                  Σταματώ εδώ  πιστεύοντας  ακράδαντα και επειδή γνωρίζω το ήθος των Ιερέων μας της Πόλης μας , ότι θα αντελήφθησαν έστω και τώρα το άκαιρο και το άτοπο της ενέργειας αυτής και ότι στο μέλλον δεν πρόκειται να επαναληφθεί . Λαός και Κλήρος στις δύσκολες αυτές περιόδους της Πατρίδος μας πρέπει να είμεθα  ενωμένοι και όχι να ευρισκόμεθα  σε πλήρη δυσαρμονία . Φθάνει η δυσαρμονία Λαού και Δοτών .

                           Ο  ΘΕΟΣ  ΣΩΖΕΙ  ΤΗΝ  ΠΑΤΡΙΔΑ  ΜΑΣ

 

                             ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ  Γ  ΚΟΥΒΟΠΟΥΛΟΣ