Την πρωτοχρονιάτικη πίτα του έκοψε σήμερα ο Σύλλογος Κατοίκων του Αη Γιάννη στο θεατράκι του 2ου Γυμνασίου, παρουσία της δημοτικής ηγεσίας της πόλης μας.
Παρόντες ήταν ο Δήμαρχος Αγίας Παρασκευής κ. Ζορμπάς, ο πρόεδρος του Δημοτικού συμβουλίου κ. Βουτσινάς, οι επικεφαλής των παρατάξεων κ.κ. Γιαννακόπουλος (Μαζί για την Αγία Παρασκευή), Σταθόπουλος (Νίκη για την Αγία Παρασκευή), Κουβόπουλος (Νέα εποχή-Αδέσμευτη νέα πόλη), οι αντιδήμαρχοι κ.κ. Παπαδοπούλου, Παναγόπουλος, Αλεφαντής, επίσης παρεβρέθηκαν οι κ.κ.: Ησαϊας, Φλατσούση, Καψοκεφάλου, Κωστόπουλος, Παύλου, Μουστόγιαννης, Παπαμιχαήλ, Κρητικίδης, Τσιμπουκάκης, Γ. Σιδέρης, Αντωνοπούλου. Ο πρώην Δήμαρχος κος Α. Σιδέρης, από τους συλλόγους Τσακού ο κος Μίχας και Πευκακίων οι κοι Μπακογιάννης και Μιχαηλίδης και ο πρόεδρος της ΕΝΕΒΑΠ κος Χάρχαρος.
Την κοπή της πίτας έκανε ο πρόεδρος του συλλόγου κος Βαβουιος ο οποίος αμέσως μετά αφού ευχήθηκε για καλή χρονιά αναφέρθηκε στα προβλήματα της περιοχής. Αρχίζοντας από τις ενέργειες ώστε ο σταθμός του μετρό “Αγία Παρασκευή” να μετονομαστεί σε σταθμό “Φλύας”, για το έγγραφο προς την Αστυνομική Διεύθυνση για περισσότερη αστυνόμευση της περιοχής, για την Αγίου Ιωάννου και όλα τα γνωστά προβλήματα που συνεπάγεται, για την πλατεία του Αη Γιάννη και τις καφετέριες που την οδηγούν στο να γίνει γκέτο με όλα αυτά τα σημεία παραβατικότητας τον τελευταίο καιρό. Εξέφρασε το παράπονο ότι οι σύλλογοι της πόλης είναι πάντα αρωγοί στο έργο του Δήμου και κακώς κάποια τοπική ιστοσελίδα αναφέρθηκε εις βάρος τους.Μίλησε για τα προβλήματα της συγκοινωνίας και την υπερτοπική κυκλοφορία που επιβαρύνει την περιοχή, για το κολυμβητήριο και το δάσος του Υμηττού ζητώντας να φύγει το υπουργείο Γεωργίας από την περιοχή. Ζήτησε την συμμετοχή του συλλόγου στις συζητήσεις για την ανάπλαση της Αγίου Ιωάννου και γενικώς για θέματα που αφορούν τον Αη Γιάννη και ανέφερε ότι από τον Σεπτέμβριο του 2011 έχει σταλεί έγγραφο στον Δήμαρχο με τα θέματα αλλά δεν έχουν καμία ενημέρωση. Στη συνέχεια το λόγο πήρε ο κος Ζορμπάς.
Ο οποίος έδωσε τις ευχές του για καλή χρονιά και στη συνέχεια απάντησε στα θέματα του κου Βαβουιου, για την Αγίου Ιωάννου ανέφερε ότι θα γίνει διπλής κατεύθυνσης και θα γίνουν 85 θέσεις πάρκιν ελεγχόμενες, η δημοτική αστυνομία κάνει ότι μπορεί με 8 αστυνομικούς, για τις καφετέριες είπε ότι δεν θα δίνονται άδειες για νέα καταστήματα αν δεν ανοίγουν τις πρασιές. Τόνισε ότι οι σύλλογοι είναι πάντα αρωγοί, ότι για την συγκοινωνία θα το εξετάσει και ο ΟΑΣΑ αλλά είναι δύσκολο για τον δήμο να πάρει λεωφορείο και να το λειτουργήσει με τις παρούσες συνθήκες. Η γέφυρα Γελαδάκη είναι εκτός αλλά θα γίνουν όλες οι προσπάθειες να πάει σε δημοπράτηση,για το κολυμβητήριο ανέφερε ότι πρέπει να γίνει τροποποίηση του ΦΕΚ για να γίνει πλατεία αλλά αυτό θα πάρει περίπου 4 χρόνια, προς το παρόν θα γίνει πλήρη περίφραξη. Το Δημαρχείο θα γίνει με χρήματα εξ ιδίων αλλά και με δάνειο που μπορεί να πάρει ο Δήμος περίπου 1 με 1,5 εκ. €. Ζήτησε ακόμη την βοήθεια όσων μπορούν για το “κοινωνικό παντοπωλείο”.
Ο κος Γιαννακόπουλος επισήμανε ότι οι σύλλογοι κάνουν πολύ σημαντική δουλειά και μάλιστα εθελοντικά. Μίλησε για τα οικονομικά που παρέδωσε, ότι τον κατηγορούν ότι δεν κάνει αντιπολίτευση και ότι αντί να πάμε μπροστά μείναμε πίσω στην ανάπτυξη του κέντρου της πόλης, ότι η Αγίου Ιωάννου δεν ξεκινάει αλλά μπαίνουν περίπτερα, ότι πρέπει να γίνει υπογειοποίηση της Μεσογείων και να ενωθούν οι δύο πλατείες. Είναι, είπε, έσχατη προδοσία το ότι πρώτη φορά απελευθερώθηκε οικόπεδο από το δήμο εις βάρος των πολιτών και ότι έκλεισε το ΚΕΠ στην Πελοποννήσου αλλά ενισχύθηκε το γραφείο του Δημάρχου πράγμα που δεν είναι απαραίτητο. Το μόνο που ζήτησε είναι τουλάχιστον να ολοκληρωθεί η Αγίου Ιωάννου.
Κι ο κος Σταθόπουλος εξήρε την συμβολή του συλλόγου, μίλησε για τα έργα που θα γίνουν στους δρόμους πάνω από την κεντρική πλατεία, για την διαμπερή κυκλοφορία, τα καταστήματα στην πλατεία και την ηχορύπανση που προκαλούν, ότι δεν γίνεται να δίνονται κλήσεις όταν δεν υπάρχουν θέσεις στάθμευσης, αλλά πρέπει να γίνουν μονοδρομήσεις και δρόμοι ήπιας κυκλοφορίας. Να αυξηθούν οι ελεύθεροι χώροι και να φτιαχτούν οι πλατείες και οι παιδικές χαρές.
Χειμαρρώδης ο κος Κουβόπουλος είπε ότι κάθε χρόνο τα ίδια και τα ίδια προβλήματα και οι υποσχέσεις από τον κάθε δήμαρχο. Ποιος λέει αλήθεια τελικά για το χρέος, είναι ο Δήμος χρεωμένος; Αυτός ήταν που σταμάτησε την Αγίου Ιωάννου γιατί ήταν παράνομη, ότι για το Δημαρχείο οι μελέτες ξεκίνησαν εδώ και 40 χρόνια, το κολυμβητήριο σταμάτησε εξαιτίας των περίοικων και τι πλατεία θα φτιάξουν σαν του Αη Γιάννη για να πηγαίνουν τα παιδιά στις καφετέριες;Έκανε και αναφορά στο Σιστοβάρη και στο κυκλοφοριακό.
Μετά ζήτησε το λόγο ο πρώην Δήμαρχος κος Σιδέρης που είναι και κάτοικος στην περιοχή της πλατείας του Αι Γιάννη,και σε έντονο ύφος είπε ότι το θέμα με τις καφετέριες έχει φτάσει στο απροχώρητο και ότι η πλατεία είναι δωρεά του συλλόγου του Αη Γιάννη για τους κατοίκους και ότι αν δεν ληφθούν μέτρα ώστε να αλλάξει η κατάσταση θα ζητήσει, βάση του δωρητηρίου, να περιέλθει η πλατεία πάλι στο σύλλογο. Ζήτησε από τον Δήμαρχο να τον αποκαλεί με το όνομά του και όχι σαν ¨κάποιον πρώην δήμαρχο”. Κάτα την ομιλία του κάποιος κάτοικος άρχισε να φωνάζει ότι είναι ντροπή και να τα βρουν στα διαπλεκόμενα ώστε να φτιάξουν την πόλη.